ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση ISIS εναντίον Τούρκων στρατιωτών στην Μοσούλη

Επίθεση ISIS εναντίον Τούρκων στρατιωτών στην Μοσούλη

Την περιοχή Μπασίκα στην Μοσούλη του Βορείου Ιράκ, όπου βρίσκονται οι στρατιωτικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού, βομβάρδισε ο ISIS, τραυματίζοντας τέσσερις Τούρκους στρατιώτες. Ο τουρκικός στρατός απάντησε στα πυρά.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, οι τραυματισμένοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Σιρνάκ στην Τουρκία και η κατάσταση του ενός είναι σοβαρή.

Η επίθεση έγινε με 50-60 όλμους. Πηγές που επικαλούνται ιστοσελίδες προσκείμενες στον ηγέτη του Βορείου Ιράκ Μασούντ Μπαρζανί αναφέρουν ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν δύο άτομα και έξι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες.

Στην Μπασίκα η οποία απέχει 32 χλμ από τη Μοσούλη οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται τα τελευταία δύο χρόνια εκπαιδεύοντας τις κουρδικές δυνάμεις των Πεσμπεργκέ εκεί για να πολεμήσουν εναντίον του ISIS. Πρόσφατα ο τουρκικός στρατός έστειλε ενισχύσεις με τη συγκατάθεση Μπαρζανί, προκαλώντας την αντίδραση της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί διπλωματική κρίση μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας. Η Βαγδάτη απαιτεί την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων από το Ιράκ και συγκάλεσε την Αραβική Ένωση για τις 24 Δεκεμβρίου να συζητήσει το θέμα.
  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top