Πένθος στην κυπριακή παράδοση: Έφυγε από τη ζωή ο θεμελιωτής των αλλαντικών της Πιτσιλιάς

Πένθος στην κυπριακή παράδοση: Έφυγε από τη ζωή ο θεμελιωτής των αλλαντικών της Πιτσιλιάς

Η Πιτσιλιά και η κυπριακή γαστρονομία αποχαιρετούν έναν αυθεντικό εργάτη της παράδοσης, τον Κυριάκο Γρηγορίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του μια βαριά κληρονομιά.

Ο άνθρωπος που ξεκίνησε από το σπίτι του στην Ποταμίτισσα να φτιάχνει με μεράκι τα πρώτα χοιρομέρια και τις λούντζες, κατάφερε να μετατρέψει τις οικογενειακές συνταγές σε σήμα κατατεθέν της κυπριακής γεύσης, διοχετεύοντας τα προϊόντα του σε κάθε γωνιά του νησιού.

Η πορεία του υπήρξε ταυτισμένη με την ποιότητα και τον σεβασμό στα έθιμα του τόπου μας, αξίες που μεταλαμπάδευσε στα παιδιά και τα εγγόνια του. Η οικογένεια Αλλαντικών Γρηγορίου, αποχαιρετώντας τον, δεσμεύεται να συνεχίσει το έργο του με την ίδια προσήλωση στην παράδοση που εκείνος καθιέρωσε.

Το τελευταίο αντίο στον Κυριάκο Γρηγορίου θα πουν φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 2:00 μ.μ. στη γενέτειρά του, την Ποταμίτισσα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Υποχρέωση και καθήκον να μιλάμε για την ΕΟΚΑ στη νέα γενιά»

ΠτΔ: «Υποχρέωση και καθήκον να μιλάμε για την ΕΟΚΑ στη νέα γενιά»

Έχουμε υποχρέωση και καθήκον να μιλάμε στα παιδιά μας και στη νέα γενιά για την ΕΟΚΑ, για τους αγώνες και τις θυσίες όλων αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για μια καλύτερη Κύπρο, για την Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE