Συνάντηση Πάλμα – Δένδια: «Αναπτύξαμε στενότατο συντονισμό...η Κύπρος δεν πρόκειται να συμμετέχει σε στρατιωτική επιχείρηση»

Συνάντηση Πάλμα – Δένδια: «Αναπτύξαμε στενότατο συντονισμό...η Κύπρος δεν πρόκειται να συμμετέχει σε στρατιωτική επιχείρηση»

Συναντήθηκαν στο υπουργείο Άμυνας, Βασίλης Πάλμας και Νίκος Δένδιας και προέβησαν σε γενική ανασκόπηση των δεδομένων καθώς και γενική αξιολόγηση όσον αφορά τα θέματα ασφαλείας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο υπουργοί Άμυνας προέβησαν σε δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης.

Υπουργός Άμυνας Κύπρου, Βασίλης Πάλμας:

«Έχουμε αναπτύξει στενότατο συντονισμό βρισκόμαστε σε συνεχή καθημερινή διαβούλευση. Ευγνωμοσύνη προς την Ελληνική Κυβέρνηση για τις 2 φρεγάτες για την ενίσχυση της άμυνας της πατρίδας μας»

«Ενημέρωσα τον κύριο Δένδια για την κατάσταση ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπό το φως της κλιμάκωσης των γεγονότων επανέλαβα τη θέση ότι η Κύπρος δεν συμμετείχε και ούτε πρόκειται να συμμετέχει σε κάποια στρατιωτική επιχείρηση. Θέλουμε ειρηνική επίλυση διαφορών. Παραμένουμε πιστοί στον ανθρωπιστικό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος»

Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας:

«Η Κύπρος δεν κείται μακρά. Η Ελλάδα είναι εδώ για να συμβάλει στην άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας ώστε να προστατεύσει κάθε νόμιμο πολίτη της. Η Κύπρος δεν μετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν και δεν επιτρέπεται με οποιοδήποτε τρόπο η στοχοποίηση χωρών που δεν συμμετέχουν στις επιχειρήσεις αυτές»

«Με την συνεργασία Κύπρου Ελλάδας και την παρουσία των αεροπλάνων μας και των φρεγατών μας τιμάμε με τον καλύτερο τρόπο την μνήμη του Γρηγόρη Αυξεντίου.»

Δείτε το απόσπασμα: 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Τι είπε για Φειδία, Εθνικό Συμβούλιο και τις Προεδρικές του 2028 - «Έχω διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου» - Βίντεο

ΠτΔ: Τι είπε για Φειδία, Εθνικό Συμβούλιο και τις Προεδρικές του 2028 - «Έχω διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου» - Βίντεο

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Αιμιλία Κενεβέζου και τον Alpha Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης άνοιξε τα χαρτιά του για το πολιτικό σκηνικό ενόψει Βουλευτικών Εκλογών, τις εξελίξεις γύρω από τον Φειδία Παναγιώτου, αλλά και το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητάς του στις Προεδρικές του 2028. Παράλληλα, εξέφρασε έντονο προβληματισμό για την τοξικότητα και τα fake news που, όπως είπε,επηρεάζουν την πολιτική ζωή του τόπου.

BEST OF TOTHEMAONLINE