Αφθώδης πυρετός: Σε εξέλιξη θανατώσεις αιγοπροβάτων σε δύο περιοχές – Ποια η κατάσταση σήμερα

Αφθώδης πυρετός: Σε εξέλιξη θανατώσεις αιγοπροβάτων σε δύο περιοχές – Ποια η κατάσταση σήμερα

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι θανατώσεις αιγοπροβάτων που έχουν προσβληθεί από αφθώδη πυρετό.

Σε νέα ενημέρωση στους δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος Τύπου των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Ανώτερη Κτηνιατρική Λειτουργός ανέφερε ότι «η κατάσταση σήμερα είναι σταθερή. Συνεχίζονται οι δειγματοληψίες, οι εργαστηριακές εξετάσεις με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα»

«Προχωρούν οι εμβολιασμοί των αιγοπροβάτων. Μέχρι χθες βράδυ είχαν προμηθευτεί επιπλέον 26 χιλιάδες δόσεις για να καλύψουν 42 μονάδες αιγοπροβάτων εντός της μολυσμένης ζώνης. Παράλληλα προχωρά η εκτίμηση της αγοραίας αξίας των ζώων, των σανών, των ζωοτροφών, η καταστροφή και η καταμέτρηση του γάλακτος από τις μολυσμένες μονάδες. Όλα αυτά είναι στη βάση των αποζημιώσεων που θα δοθούν στους κτηνοτρόφους μας ενώ παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη ταυτόχρονες θανατώσεις αιγοπροβάτων στην Αραδίππου και στα Λειβάδια»

«Μέχρι χθες το βράδυ είχαν θανατωθεί σε αυτές τις δύο περιοχές  γύρω στα 1300 ζώα. Αναμένεται να θανατωθούν ακόμα 2700», κατέληξε.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οδηγίες Φυτιρή: Η Μενόγεια γίνεται προσωρινό κρατητήριο – Σε λειτουργία μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου

Οδηγίες Φυτιρή: Η Μενόγεια γίνεται προσωρινό κρατητήριο – Σε λειτουργία μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Κώστα Φυτιρή ο οποίος έδωσε οδηγίες οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Μενόγειας να τεθούν σε λειτουργία ως κρατητήρια προσωρινής κράτησης μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, με στόχο την αποσυμφόρηση των αστυνομικών κρατητηρίων και βελτίωση των συνθηκών κράτησης, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του αρμόδιου Υπουργείου.

BEST OF TOTHEMAONLINE