Λετυμπιώτης: «Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αυστηρά προσηλωμένη στον ανθρωπιστικό της ρόλο» - Σε επιφυλακή η Λευκωσία

Λετυμπιώτης: «Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αυστηρά προσηλωμένη στον ανθρωπιστικό της ρόλο» - Σε επιφυλακή η Λευκωσία

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο συγκλήθηκε εκτάκτως υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας «έγινε πλήρης και εκτενής ενημέρωση τόσο για το ζήτημα που αφορά το Ακρωτήρι όσο και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί».

Όπως τόνισε, «κοινή στάση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου είναι η ασφάλεια των πολιτών».

Κατά τη συνεδρία πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων, ενώ τα μέλη ενημερώθηκαν και για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε σχέση με τον επαναπατρισμό Κυπρίων πολιτών από περιοχές που επηρεάζονται από την κρίση.

Αναφορά έγινε και στο συμβάν στο Ακρωτήρι, με τον κ. Λετυμπιώτη να αναφέρει ότι «είμαστε σε συντονισμό με την Βρετανική Κυβέρνηση».

Επιπλέον επεσήμανε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αυστηρά προσηλωμένη στον ανθρωπιστικό της ρόλο», σε μια περίοδο έντονης γεωπολιτικής αστάθειας, με τις εξελίξεις να παρακολουθούνται στενά και σε συνεχή βάση.

Δείτε όσα δήλωσε:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.