Κλειδώνει η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες: «Δεν θέλουμε συνομιλίες για χάρη των συνομιλιών»

Κλειδώνει η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες: «Δεν θέλουμε συνομιλίες για χάρη των συνομιλιών»

Η Λευκωσία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ εντός Μαρτίου δήλωσε την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις στα ΜΜΕ μετά το μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου, στο Μαχαιρά, ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι απέστειλε εδώ και καιρό επιστολή στον ΓΓ και προγραμματίζεται, μέσω της διπλωματικής οδού, μια συνάντηση εντός Μαρτίου. Είπε  ότι θα αναφερθούν οι ημερομηνίες όταν αυτή καθαριστεί.

Είπε ότι η συνάντηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, "έτσι ώστε να προχωρήσουμε, αν όλοι όσοι εμπλέκονται στο Κυπριακό πραγματικά το εννοούν, στην επανέναρξη των συνομιλιών, στη συζήτηση της ουσίας μέσα από αυτόν τον διάλογο, έτσι ώστε να οδηγηθούμε όχι μόνο στην επανέναρξη, σε συνομιλίες για χάρη των συνομιλιών, αλλά στη λύση του Κυπριακού, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Είμαι αισιόδοξη» – Στον ορίζοντα νέα συνάντηση 5+1 για το Κυπριακό

Ολγκίν: «Είμαι αισιόδοξη» – Στον ορίζοντα νέα συνάντηση 5+1 για το Κυπριακό

Παραμένει αισιόδοξη και θετική, δήλωσε η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Ανχελα Ολγκίν, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι ετοιμάζουν με τον ΓΓ των ΗΕ τη συνάντηση 5+1, που θα είναι Ιούλιο ή Αύγουστο

BEST OF TOTHEMAONLINE