Κατακυρώθηκε προσφορά για τη ΜΕΘ νεογνών στο Μακάρειο - Πότε θα τεθεί σε λειτουργία

Κατακυρώθηκε προσφορά για τη ΜΕΘ νεογνών στο Μακάρειο - Πότε θα τεθεί σε λειτουργία

Την κατακύρωση προσφοράς για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας των Νεογνών στον Μακάρειο Νοσοκομείο ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, μετά το τέλος συνεδρίας της Επιτροπής, σημειώνοντας πως στο τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες.

Πρόσθεσε ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα, το οποίο έχει τεθεί και θα δοθεί και γραπτώς, περί τα τέλη Ιουλίου του 2027 η νέα μονάδα θα είναι έτοιμη για λειτουργία.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Δίπλαρος είπε ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο είχε καθυστερήσει εξαιτίας των πολλών προβλημάτων που υπήρχαν με τον προηγούμενο εργολάβο.

«Σήμερα ο ΟΚΥΠΥ έχει προχωρήσει και έχει κατακυρώσει την νέα προσφορά σε νέο εργολάβο με τον ίδιο αρχιτέκτονα. Η υπογραφή των συμβολών, όπως μας έχει λεχθεί, θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες και τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου, αναμένονται να ξεκινήσουν επιτέλους οι εργασίες για την Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας των Νεογνών, που τόσο έχουμε ανάγκη», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι το κόστος του έργου θα αγγίξει τα €10 εκατομμύρια, ποσό που έχει περιληφθεί στον προϋπολογισμό του ΟΚΥπΥ που κατατέθηκε σήμερα στην Επιτροπή, και, σύμφωνα με τα μέλη της, κινείται προς την ορθή κατεύθυνση.

Ο κ. Δίπλαρος συμπλήρωσε ότι συνεχίστηκε σήμερα και η συζήτηση στην Επιτροπή του νομοσχεδίου για την Υπηρεσία Ασθενοφόρων.

Όπως σημείωσε, ολοκληρώνεται την ερχόμενη την Πέμπτη η κατ’ άρθρον συζήτηση και οδεύει και αυτό το νομοσχέδιο ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE