Διαμάχη για την αφαλάτωση: Περιβαλλοντικές οργανώσεις καταγγέλλουν παράκαμψη της προστασίας του περιβάλλοντος!

Διαμάχη για την αφαλάτωση: Περιβαλλοντικές οργανώσεις καταγγέλλουν παράκαμψη της προστασίας του περιβάλλοντος!

Την άμεση διακοπή των εργασιών για την κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης στον Μαζωτό ζητά η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΟΠΟΚ), μέχρι να ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη Μελέτη Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε ανακοίνωσή της. Παράλληλα, ζητά άμεση και ουσιαστική διαβούλευση με τους κατοίκους της κοινότητας.

Η ΟΠΟΚ αναφέρει ότι «η συνέχιση των εργασιών υπό αυτές τις συνθήκες δημιουργεί εύλογα ερωτήματα ως προς τη νομιμότητα της διαδικασίας, τη διαφάνεια των αποφάσεων και την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος», καθώς το έργο «έχει σχέση και με τη θαλάσσια περιοχή και τη διάθεση άλμης, όσο και σε ό,τι αφορά την ενεργειακή κατανάλωση και τις σωρευτικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή».

Αναφέρει, δε, ότι «η απουσία πλήρους περιβαλλοντικής αξιολόγησης δεν μπορεί να θεωρηθεί τυπική λεπτομέρεια. Είναι θεμελιώδης προϋπόθεση», καταλήγοντας ότι «η διαχείριση της λειψυδρίας δεν μπορεί να γίνεται με διαδικασίες που παρακάμπτουν τη θεσμική προστασία του περιβάλλοντος και το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και συμμετοχή».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE