Ιταλία: Συλλήψεις καθηγητών και επιχειρηματιών για παράνομη διαχείρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Ιταλία: Συλλήψεις καθηγητών και επιχειρηματιών για παράνομη διαχείρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Τη σύλληψη 16 ερευνητών, καθηγητών και ιδιοκτητών εταιριών του τομέα της πληροφορικής και νέων τεχνολογιών, οι οποίοι εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, της Σικελίας και της Λομβαρδίας, ζήτησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Σύμφωνα με ό,τι προέκυψε από έρευνα που πραγματοποίησαν οι Καραμπινιέροι, οι διδάσκοντες και ερευνητές φέρονται να χρησιμοποίησαν με παράνομο τρόπο ευρωπαϊκά κονδύλια -όπως εκείνα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας- για να εξασφαλίσουν προσωπικά παράνομα οφέλη.

Πιο αναλυτικά, οι καθηγητές και μέλη ερευνητικών ινστιτούτων, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δραστηριοποιούνταν με στόχο οι δημόσιοι οργανισμοί στους οποίους εργάζονταν, να αγοράζουν από συγκεκριμένες εταιρείες υπολογιστές και προγράμματα λογισμικού για την λειτουργία τους. Σε αντάλλαγμα, φέρονται να λάμβαναν ως «αμοιβή» κινητά τηλέφωνα, εκτυπωτές, υπερσύγχρονες τηλεοράσεις, αλλά και κουπόνια για το σούπερ μάρκετ.

Η υπόθεση αφορά διαβλητούς διαγωνισμούς του ιταλικού δημοσίου και η έρευνα βασίσθηκε σε αρχικές αποκαλύψεις του 2023 που είχαν οδηγήσει σε σύλληψη διευθύντριας λυκείου στο Παλέρμο της Σικελίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE