Γκουτέρες: Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται διεθνώς

Γκουτέρες: Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται διεθνώς

Τα ανθρώπινα δικαιώματα δέχονται επίθεση παγκοσμίως, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, επικαλούμενος εκτεταμένες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και καταστροφικά δεινά πολιτών στις συγκρούσεις στο Σουδάν, τη Γάζα και την Ουκρανία.

«Το κράτος δικαίου υπερισχύει της κυριαρχίας της βίας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, μιλώντας κατά την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη.

«Σε όλο τον κόσμο, τα ανθρώπινα δικαιώματα σημειώνουν οπισθοδρόμηση και καταγράφονται πιέσεις με συστηματικό τρόπο και σκόπιμα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Πόλεμος» με τον αφθώδη πυρετό: Προσβλέπουν σε καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη οι κτηνοτρόφοι

«Πόλεμος» με τον αφθώδη πυρετό: Προσβλέπουν σε καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη οι κτηνοτρόφοι

Στην καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για την πορεία της διαχείρισης του αφθώδους πυρετού, καθώς και ζητημάτων που άπτονται αυτής, όπως είναι η παραγωγή χαλλουμιού, προσβλέπουν οι αγροτικές οργανώσεις, οι οποίες θα έχουν συνάντηση μαζί του το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό.

BEST OF TOTHEMAONLINE