Διαζύγιο ΑΚΕΛ – Χαραλαμπίδου: Η επιστολή Στεφάνου και οι ανακατατάξεις στη Βουλή

Διαζύγιο ΑΚΕΛ – Χαραλαμπίδου: Η επιστολή Στεφάνου και οι ανακατατάξεις στη Βουλή

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου ενημέρωσε την Ολομέλεια για την απόφαση του ΑΚΕΛ που αφορά την Βουλεύτρια Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Όπως είπε η κ. Δημητρίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου με επιστολή του ημερομηνίας 10 Φεβρουαρίου προς την Επιτροπή Επιλογής, ενημερώνει ότι η Βουλεύτρια Ειρήνη Χαραλαμπίδου δεν είναι πλέον μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις.

Περαιτέρω η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Επιλογής σε συνεδρία της που πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου, κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΑΚΕΛ αποφάσισε να ορίσει ως Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, τον νυν αναπληρωτή Πρόεδρο της Επιτροπής, Βουλευτή Γιώργο Κουκουμά, Μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ-Αριστερά- Νέες Δυνάμεις. 

Επίσης ορίζει ως αναπληρωτή Πρόεδρο της Επιτροπής το Μέλος της Επιτροπής, Βουλευτή,  Άριστο Δαμιανού, επίσης μέλος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με την κ. Δημητρίου, όπως αναφέρεται στην επιστολή του κ. Στεφάνου, λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος που απομένει μέχρι τη διάλυση της Βουλής, και χωρίς να δημιουργείται οποιοδήποτε προηγούμενο ως προς την κοινοβουλευτική πρακτική, το ΑΚΕΛ δεν προτίθεται να ζητήσει οποιαδήποτε μεταβολή στη συμμετοχή της κ. Χαραλαμπίδου στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, ούτε την αντικατάστασή της από την θέση της επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Ο.Α.Σ.Ε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE