Φωτοβολταϊκό πάρκο στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κύπρου: Πόσο θα μειώσει λογαριασμούς και ρύπους

Φωτοβολταϊκό πάρκο στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κύπρου: Πόσο θα μειώσει λογαριασμούς και ρύπους

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) επιτυγχάνει ουσιαστική μείωση του ενεργειακού κόστους και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, για τα εγκαίνια του πάρκου.

Όπως αναφέρει, το πάρκο σηματοδοτεί ένα ουσιαστικό βήμα ενεργειακής αναβάθμισης του μεγαλύτερου και μοναδικού τεταρτοβάθμιου νοσηλευτηρίου της χώρας. Το έργο ενισχύει τη βιωσιμότητα των δημόσιων υποδομών υγείας και εντάσσεται στη στρατηγική πράσινης μετάβασης του Οργανισμού.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Ανδρομάχη» του Νοσοκομείου. Προηγήθηκε αγιασμός και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, Κύπρο Σταυρίδη, τον Γενικό Διευθυντή της ΑΗΚ, Άδωνη Γιασεμίδη και τον Υπουργό Υγείας, Νεόφυτο Χαραλαμπίδη.

Στους χαιρετισμούς τους, οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν στη σημασία της πράσινης μετάβασης των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στη λειτουργική τους αναβάθμιση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η στροφή αυτή καθιστά τον Οργανισμό πιο ανταγωνιστικό και σύγχρονο, με υποδομές φιλικές προς το περιβάλλον και τον πολίτη, υπηρετώντας το κοινό όραμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αποκάλυψη της αναμνηστικής πλάκας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE