Υπ. Εσωτερικών: Εντοπίστηκαν δεκάδες παραβάσει στη διαχείρηση τ/κ περιουσιών - Συνεχίζεται ο έλεγχος

Υπ. Εσωτερικών: Εντοπίστηκαν δεκάδες παραβάσει στη διαχείρηση τ/κ περιουσιών - Συνεχίζεται ο έλεγχος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ελέγχου και εξορθολογισμού της διαχείρισης των τουρκοκυπριακών περιουσιών, δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο ο Υπουργός Εσωτερικών.

Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, από τον έλεγχο πέραν των 4000 εμπορικών συμβάσεων εντοπίστηκαν 511 παραβάσεις, με τις αρμόδιες αρχές να προχωρούν σε ανακτήσεις και δικαστικά μέτρα όπου δεν υπήρξε συμμόρφωση.

Παράλληλα πρόσθεσε, ολοκληρώθηκε έλεγχος σε περίπου 850 συμβάσεις τοπικών αρχών, ενώ συνεχίζονται οι επιθεωρήσεις σε οικιστικές μονάδες.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου επισήμανε ότι, μετά την αλλαγή της νομοθεσίας, η παραχώρηση κατοικιών γίνεται πλέον με σύστημα μοριοδότησης και αντικειμενικά κριτήρια, καταργώντας τη διακριτική ευχέρεια του Υπουργού.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Έχουμε ευθύνη εσύ, εγώ και ο καθένας που ψηφίζει» - Κριτική ΠτΔ προς τη Βουλή, ανησυχία για τη νέα σύνθεση

«Έχουμε ευθύνη εσύ, εγώ και ο καθένας που ψηφίζει» - Κριτική ΠτΔ προς τη Βουλή, ανησυχία για τη νέα σύνθεση

Τον προβληματισμό του για τη σύνθεση της επόμενης Βουλής εξέφρασε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας παράλληλα την ευθύνη όλων ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Άσκησε επίσης κριτική στην παρούσα Βουλή για τον μεγάλο αριθμό των νομοθετημάτων που περνούν την τελευταία στιγμή, καθώς και το γεγονός ότι ψηφίζονται προτάσεις που είναι αντισυνταγματικές, όπως είπε. 

BEST OF TOTHEMAONLINE