«Καμπάνα» Τουρκίας στο Twitter - Πρόστιμο 45 χιλιάδες ευρώ

«Καμπάνα» Τουρκίας στο Twitter - Πρόστιμο 45 χιλιάδες ευρώ

Πρόστιμο 45.000 ευρώ για περιεχόμενο τρομοκρατικής προπαγάνδας που δεν αφαιρέθηκε

Πρόστιμο 45.000 ευρώ επέβαλε ο ρυθμιστικός φορέας τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας στο Twitter, επειδή δεν αφαιρέθηκε περιεχόμενο «τρομοκρατικής προπαγάνδας». Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιου είδους πρόστιμο επιβάλλεται στην εταιρεία.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, μέχρι στιγμής οι τουρκικές αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με το εν λόγω περιεχόμενο, ενώ ούτε το Twitter από την πλευρά του έχει προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Το συμβάν αυτό δεν αποτελεί την πρώτη φορά που η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης έχει έρθει αντιμέτωπη με τις τουρκικές αρχές. Τον περασμένο Απρίλιο είχε εκδοθεί, κατόπιν εισαγγελικής απόφασης, απαγόρευση πρόσβασης τόσο Facebook όσο και στο Twitter, εξαιτίας της ανάρτησης φωτογραφιών του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ κατά τη διάρκεια της ομηρίας του από ενόπλους.

Επίσης, τον Μάρτιο του περασμένου έτους υπήρχαν αναφορές ότι είχε μπλοκαριστεί η πρόσβαση στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, μετά τις δηλώσεις του τότε πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι θα «ξεριζώσει το Twitter» από την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Βαθαίνει» η «κόντρα» Αβέρωφ-Παπαδόπουλου: Στο επίκεντρο ο Οδυσσέας – Οι ανταλλαγές σχολίων στο «Χ»

«Βαθαίνει» η «κόντρα» Αβέρωφ-Παπαδόπουλου: Στο επίκεντρο ο Οδυσσέας – Οι ανταλλαγές σχολίων στο «Χ»

Η προεκλογική αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και τον τέως πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μεταφέρθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με φόντο τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE