Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ενημερώνεται από Μητσοτάκη για τη συνάντηση με Ερντογάν

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ενημερώνεται από Μητσοτάκη για τη συνάντηση με Ερντογάν

Για τη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να ενημερωθεί σήμερα Πέμπτη ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Βέλγιο, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος βρίσκεται στο Βέλγιο για το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα ενημερωθεί από τον κ. Μητσοτάκη για τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του ιδίου και του Τούρκου Προέδρου στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 6ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, στην Άγκυρα.

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο Προέδρο, έκανε λόγο για «παράθυρο ευκαιρίας» ώστε να επανεκκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για το Κυπριακό από εκεί που διεκόπη το 2017, σε μία διαδικασία η οποία πρέπει να κινείται πάντα στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πριν από το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει σε συνάντηση ομάδας Ευρωπαίων ηγετών, την οποία συγκαλούν ο Γερμανός Καγκελάριος και οι Πρωθυπουργοί Ιταλίας και Βελγίου, με θέμα την ανταγωνιστικότητα. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - Ευρωπαϊκή ασπίδα αναπτύσσεται γύρω από το νησί - Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν και βομβαρδισμοί Ισραήλ

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - Ευρωπαϊκή ασπίδα αναπτύσσεται γύρω από το νησί - Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν και βομβαρδισμοί Ισραήλ

Μαίνεται για έβδομη ημέρα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στο Ιράν και τις ισραηλινές δυνάμεις να σφυροκοπούν τον Λίβανο, ενώ η Τεχεράνη απαντά με επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον αμερικανικών στόχων σε χώρες του Κόλπου και του Ισραήλ, πλήττοντας το Τελ Αβίβ, το Αμπού Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία. Την ίδια στιγμή, η άμυνα της ΚΔ συνεχίζει να ενισχύεται από στρατιωτικές δυνάμεις που στέλνουν ευρωπαϊκές χώρες. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE