Λετυμπιώτης: Η Λευκωσία χαρακτηρίζει θετική κάθε επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη

Λετυμπιώτης: Η Λευκωσία χαρακτηρίζει θετική κάθε επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη

Η Λευκωσία χαρακτηρίζει θετική κάθε επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη, καθότι εκτιμά ότι μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία προϋποθέσεων για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Αυτό δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κληθείς να σχολιάσει την πρώτη συνάντηση που θα έχει ο νέος τουρκοκύπριος ηγέτης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, στις 11 Φεβρουαρίου.

Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση, ο Εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η πρόταση για καταγραφή των συγκλίσεων στο Κυπριακό κατατέθηκε επίσημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με στόχο την επανέναρξη συνομιλιών, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει υιοθετηθεί ή να γίνει αποδεκτή από την άλλη πλευρά.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκαν οι απευθείας συζητήσεις μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου στην Ουάσιγκτον - «Βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά της εξίσωσης»

Ολοκληρώθηκαν οι απευθείας συζητήσεις μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου στην Ουάσιγκτον - «Βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά της εξίσωσης»

Ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου δύο ώρες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η συνάντηση των πρεσβευτών του Ισραήλ και του Λιβάνου στις ΗΠΑ, Γιεχιέλ Λάιτερ και Νάντα Χαμάντεχ, στο πλαίσιο απευθείας συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν με τη διαμεσολάβηση της Ουάσινγκτον.

BEST OF TOTHEMAONLINE