Θλίψη στην παροικία: Τραγικός θάνατος ζευγαριού Κυπρίων σε φωτιά στο Λονδίνο - Φωτογραφίες

Θλίψη στην παροικία: Τραγικός θάνατος ζευγαριού Κυπρίων σε φωτιά στο Λονδίνο - Φωτογραφίες

Θλίψη στην κυπριακή παροικία του Λονδίνου προκάλεσε ο τραγικός θάνατος ηλικιωμένου ζευγαριού κυπριακής καταγωγής, ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της 16ης Ιανουαρίου 2026 σε κατοικία στην περιοχή Barnet.

Πρόκειται για τον Ανδρέα και τη Σοφία Λέσκου, οι οποίοι ανασύρθηκαν από το σπίτι τους από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο διαπιστώθηκε ο θάνατός τους επί τόπου, με τις αρχές να αποδίδουν την τραγωδία σε εισπνοή καπνού.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο ισόγειο διώροφης κατοικίας, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα στο σημείο και να θέτουν τη φωτιά υπό έλεγχο μετά από επιχείρηση αρκετής ώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά φαίνεται να προκλήθηκε από αναμμένα κεριά που άναψαν παρακείμενα εύφλεκτα υλικά. Το ζευγάρι, ιδιαίτερα γνωστό στην κυπριακή κοινότητα του Λονδίνου, αφήνει πίσω του τις δύο κόρες του και τα εγγόνια του, ενώ η εξόδιος ακολουθία αναμένεται να τελεστεί τις επόμενες ημέρες στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Με τη φράση ότι «οι ανασχηματισμοί δεν εξαγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα σενάρια για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εντός Αυγούστου, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τις διαρροές ονομάτων. Την ίδια ώρα, έστρεψε την προσοχή στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει σε τεχνοκρατικό επίπεδο η προεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης.