Βουλευτικές εκλογές: Μετονομάστηκε το κόμμα του Φειδία Παναγιώτου – Η αλλαγή και ο λόγος

Βουλευτικές εκλογές: Μετονομάστηκε το κόμμα του Φειδία Παναγιώτου – Η αλλαγή και ο λόγος

Το πράσινο φως έδωσε το ΥΠΕΣ στον Ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου για την ίδρυση και εγγραφή πολιτικού κόμματος με την επωνυμία «Άμεση Δημοκρατία Κύπρου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική ονομασία «Άμεση Δημοκρατία», όπως είχε υποβληθεί στην αίτηση εγγραφής, δεν έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο, καθώς παρέπεμπε σε πολίτευμα. Με την προσθήκη της λέξης «Κύπρος» στην ονομασία, το πρόβλημα λύθηκε.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει επίσημη έγκριση ακόμη, είναι προκαταρτική έγκριση.

Υπάρχει προσωρινή επιτροπή του κόμματος με Πρόεδρο τον Ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου μέχρι την εσωτερική εκλογή του συμβουλίου του κόμματος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τον Φειδία Παναγιώτου ώστε να ξεκινήσει τη διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου, με την ανακοίνωση υποψηφίων ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επισημά στην εφημερίδα της Δημοκρατίας εκτιμάται ότι θα αναρτηθεί την επόμενη Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE