Σοκαριστικό βίντεο από τη βίαιη συμπλοκή στη Λεμεσό – Απέλαση και stop list σε 11 αλλοδαπούς

Σοκαριστικό βίντεο από τη βίαιη συμπλοκή στη Λεμεσό – Απέλαση και stop list σε 11 αλλοδαπούς

Βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνει τη σφοδρότητα των επεισοδίων μεταξύ αλλοδαπών στη Λεμεσό.

Στο υλικό φαίνονται ομάδες ατόμων οπλισμένες με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα να συγκρούονται βίαια σε δρόμο της πόλης, προκαλώντας αναστάτωση στην περιοχή.

Οι έρευνες της Αστυνομίας οδήγησαν στη σύλληψη 11 προσώπων στις 26 Ιανουαρίου 2026. Ήδη, όπως είχε ανακοινωθεί, εννέα Ινδοί υπήκοοι απελάθηκαν άμεσα, ενώ πέρασαν και στον κατάλογο απαγορευμένων προσώπων, ώστε να αποτραπεί μελλοντική είσοδός τους στη Δημοκρατία.

Το βίντεο αξιοποιήθηκε ως συμπληρωματικό αποδεικτικό υλικό κατά τη διάρκεια της κοινής αξιολόγησης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υφυπουργείο Μετανάστευσης και την Αστυνομία. Η παραμονή των εμπλεκομένων κρίθηκε αντίθετη προς το δημόσιο συμφέρον, καθώς διαπιστώθηκε να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ένα εκ των συλληφθέντων προσώπων είναι Ευρωπαία πολίτης και δεν υπόκειται σε διαδικασία απέλασης, ενώ άλλος ένας Ινδός υπήκοος παραμένει στη Δημοκρατία μέχρι νεωτέρας, λόγω ξεχωριστής ποινικής διαδικασίας για υπόθεση εικονικού γάμου σε συνεργασία με την Interpol.

Οι Αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν το υλικό, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις, καθώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης επαναλαμβάνει ότι η πολιτική της «μηδενικής ανοχής» σε περιστατικά βίας εφαρμόζεται με πλήρη συντονισμό και αποφασιστικότητα.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE