Παγκύπριους ελέγχους για το κάπνισμα από την Αστυνομία - Πολλές οι καταγγελίες

Παγκύπριους ελέγχους για το κάπνισμα από την Αστυνομία - Πολλές οι καταγγελίες

Σε εντατικούς ελέγχους παγκύπρια για εφαρμογή της νομοθεσίας, που αφορά την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, προέβηκε η Αστυνομία μεταξύ 11 και 13 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, κατά τον πιο πάνω χρόνο, όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, διενεργήθηκαν 497 έλεγχοι σε διάφορα νυκτερινά κέντρα σε όλη την Κύπρο κατά τις βραδινές κυρίως ώρες και έγιναν συνολικά 222 εξώδικες καταγγελίες προσώπων για τον περί Προστασίας της Υγείας Νόμο, μεταξύ των οποίων, υπεύθυνοι ή ιδιοκτήτες και υπάλληλοι υποστατικών.

Να σημειωθεί ότι στις επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου, οι έλεγχοι έγιναν σε συνεργασία με Υγειονομικούς Επιθεωρητές/Λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας. Επίσης, έγιναν ακόμα 68 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο.

Η Αστυνομία συνεχίζει τη διενέργεια ελέγχων παγκύπρια, με στόχο την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.

Εξάλλου στο πλαίσιο πρόληψης και πάταξης της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 11-13/12/15, παγκύπριες και συντονισμένες εκστρατείες και επιχειρήσεις της Αστυνομίας.
 
Κατά τη διάρκεια των εκστρατειών, ελέχθησαν παγκύπρια 229 οχήματα και 356 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά, χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί οτιδήποτε το επιλήψιμο. 

Επίσης, κατά το πιο πάνω διάστημα, προέκυψαν 270 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα και έγιναν 635 έλεγχοι αλκοόλης και 92 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης. 

Εξάλλου, στη διάρκεια επιχειρήσεων που διεξήχθηκαν για εφαρμογή του Νόμου που αφορά τα ιδιωτικά γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ελέγχθηκαν 16 ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας, χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε το παράνομο.

Οι εκστρατείες της Τροχαίας παγκύπρια συνεχίζονται, τόσο στο κύριο οδικό δίκτυο, όσο και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μήνυμα στήριξης από ΠτΔ προς κτηνοτρόφους εν μέσω κρίσης - «Θα σταθούμε δίπλα τους μέχρι την τελευταία στιγμή»

Μήνυμα στήριξης από ΠτΔ προς κτηνοτρόφους εν μέσω κρίσης - «Θα σταθούμε δίπλα τους μέχρι την τελευταία στιγμή»

Θα σταθούμε δίπλα στους κτηνοτρόφους μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι να αναζωογονήσουμε αυτόν τον σημαντικό τομέα της οικονομίας μας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE