Μαρίνος Σιζόπουλος: Oι προτάσεις για το Κυπριακό οδηγούν σε σε συγκαλυμμένη συνομοσπονδία

Μαρίνος Σιζόπουλος: Oι προτάσεις για το Κυπριακό οδηγούν σε σε συγκαλυμμένη συνομοσπονδία

Οι προτάσεις που συζητούνται στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, θα οδηγήσουν σε μια λύση ιδιότυπης και συγκαλυμμένης συνομοσπονδίας, με σοβαρούς κινδύνους συνεχόμενων αδιεξόδων, και με απώτερο, ενδεχομένως, στόχο από πλευράς Τουρκίας, τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

"Με την ευκαιρία και της τελευταίας ενημέρωσης που είχαμε στο Εθνικό Συμβούλιο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι πολίτες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τόσον οι προτάσεις, όσο και η μορφή και το περιεχόμενο που συζητούνται, θα οδηγήσουν όχι σε μια λύση δημοκρατική και βιώσιμης ομοσπονδίας, αλλά σε μια λύση ιδιότυπης και συγκαλυμμένης συνομοσπονδίας, με σοβαρούς κινδύνους συνεχόμενων αδιεξόδων,και με απώτερο, ενδεχομένως, στόχο από πλευράς Τουρκίας, τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται", ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος.

Οι δηλώσεις του κ. Σιζόπουλου έγιναν στο περιθώριο συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ με θέματα προς συζήτηση, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό και τους προϋπολογισμούς του 2016.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός με μικρό αποτύπωμα - Ενισχυμένο το ΔΗΚΟ - Δυσαρέσκεια στην ΕΔΕΚ και λεπτές ισορροπίες για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ανασχηματισμός με μικρό αποτύπωμα - Ενισχυμένο το ΔΗΚΟ - Δυσαρέσκεια στην ΕΔΕΚ και λεπτές ισορροπίες για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη, παρά τις πολυήμερες συζητήσεις, τα σενάρια και τις πληροφορίες που τον συνόδευαν, κινήθηκε τελικά σε πιο περιορισμένη κλίμακα από αυτή που αρκετοί ανέμεναν.

BEST OF TOTHEMAONLINE