Αννίτα Δημητρίου: Τοποθετήθηκε για Φαίδωνα, Σύκα, εγκληματικότητα και Video Gate - «Εχουμε νόμους που δεν εφαρμόζονται»
26.01.2026 - 10:10
Στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Sigma φιλοξενήθηκε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, τοποθετούμενη σε μια σειρά από ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης.
Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στον σάλο που προκλήθηκε από τις καταγγελίες που αφορούν τον Φαίδωνα Φαίδωνος και τον Νίκο Σύκα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων και τήρηση της νομιμότητας, μακριά από λαϊκισμούς και πολιτικές σκοπιμότητες.
Παράλληλα, έκανε αναφορά στην αυξανόμενη εγκληματικότητα, τονίζοντας ότι απαιτούνται πιο αποτελεσματικές πολιτικές πρόληψης και ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, αναφέροντας οτι «Εχουμε νόμους που δεν εφαρμόζονται».
Σε ό,τι αφορά το Video Gate, η Πρόεδρος της Βουλής τοποθετήθηκε για τις ευθύνες της Κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη για διαφάνεια, θεσμική σοβαρότητα και πλήρη διερεύνηση των γεγονότων.
Τέλος, απάντησε και για την επίμαχη φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται με επιχειρηματία εις βάρος του οποίου διεξάγεται αστυνομική έρευνα, δίνοντας τη δική της εξήγηση και ξεκαθαρίζοντας τη θέση της.
Φλέγεται για 10η μέρα η Μέση Ανατολή, ΗΠΑ και Ισραήλ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Ιράν, ενώ οι IDF επιτίθενται διαρκώς στον Λίβανο. Το Ιράν απαντά με εκτοξεύσεις πυραύλων και drones προς χώρες του Κόλπου, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα σκληρύνει τα αντίποινά του. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline: