Στη συνεδρίαση της Επιτροπής κλήθηκαν να παραστούν μεταξύ άλλων ο Γενικός Ελεγκτής και η Τέως Πρόεδρος του Φορέα, δηλαδή η Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά.
Η Πρώτη Κυρία δεν ήταν δυνατόν να συμμετέχει στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς με την ιδιότητα της Διευθύντριας Προξενικών και Σένγκεν του Υπουργείου Εξωτερικών, θα συμμετέχει, εκ μέρους των διοργανωτών, στην Άτυπη Υπουργική Συνάντηση των Υπουργών Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας που διεξάγεται στην Λευκωσία (21-23/1) στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
Για αυτό τον λόγο έστειλε επιστολή που περιλαμβάνει 13 σημεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, μεταξύ άλλων η Πρώτη Κυρία επαναλαμβάνει στην επιστολή της πως ο ΑΦΚΣ λάμβανε χορηγίες μόνο μέσω τραπεζικού εμβάσματος και όχι μετρητά.
Παράλληλα, τονίζει πως η ίδια δεν φέρνει αντίθεση στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των χορηγών αλλά ο νόμος δεν το επιτρέπει, όπως είχε επιβεβαιώσει και με απόφασή του το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο.
Από την πρώτη στιγμή, όπως σημειώνει, εργάστηκε για να μπορέσουν να αυξηθούν τα έσοδα του Φορέα και η βοήθεια να καλύψει όσο περισσότερους άπορους νέους για τις σπουδές τους.
Εξαίρει παράλληλα την σημασία του Φορέα αφού αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο κοινωνικό εργαλείο, με έμπρακτη στήριξη στους άπορους φοιτητές που δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και ελπίζει να δοθεί απρόσκοπτα η βοήθεια για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος για να μην προκύψει κανένα πρόβλημα.