Οι αμερικανικές Αρχές προειδοποιούν για ελαττωματικούς αερόσακους κινεζικής κατασκευής

Οι αμερικανικές Αρχές προειδοποιούν για ελαττωματικούς αερόσακους κινεζικής κατασκευής

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία για την ασφάλεια των οδικών δικτύων στις Ηνωμένες Πολιτείες (NHTSA) εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση, εφιστώντας την προσοχή στους οδηγούς για ελαττωματικούς αερόσακους, κινεζικής κατασκευής, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν σε τροχαία δυστυχήματα τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την NHTSA, καταγράφηκαν τουλάχιστον 10 τροχαία που οδήγησαν σε θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό εξαιτίας ελαττωματικών αερόσακων αντικατάστασης, οι οποίοι κατασκευάζονται στην Κίνα από την Jilin Province Detiannuo Automobile Safety System Co. Ltd. – γνωστή και ως DTN – και πιθανότατα εισήχθησαν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αμερικανική υπηρεσία ανέφερε ότι οκτώ οδηγοί σκοτώθηκαν σε τροχαία που, υπό άλλες συνθήκες, δεν θα είχαν αποβεί θανατηφόρα και άλλοι δύο οδηγοί τραυματίστηκαν σοβαρά, καθώς οι αερόσακοι των αυτοκινήτων τους είχαν αντικατασταθεί με άλλους κατώτερης ποιότητας ύστερα από προγενέστερα ατυχήματα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος καταγράφει την τρίτη μεγαλύτερη μείωση δημόσιου χρέους στην ΕΕ»

ΠτΔ: «Η Κύπρος καταγράφει την τρίτη μεγαλύτερη μείωση δημόσιου χρέους στην ΕΕ»

Η Κύπρος καταγράφει την τρίτη μεγαλύτερη μείωση δημόσιου χρέους στην ΕΕ, με επίπεδο αισθητά χαμηλότερο από τον μέσο όρο τόσο της ΕΕ όσο και της Ευρωζώνης, ανέφερε σε σημερινή του ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.