Νυχτερινές συλλήψεις: Έτρεχαν, έπιασαν τιμόνι μεθυσμένοι και πέρασαν με κόκκινο - Κατακρατήθηκαν οχήματα

Νυχτερινές συλλήψεις: Έτρεχαν, έπιασαν τιμόνι μεθυσμένοι και πέρασαν με κόκκινο - Κατακρατήθηκαν οχήματα

Συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας οι δυναμικές και στοχευμένες προληπτικές επιχειρήσεις της Αστυνομίας, με ενισχυμένη παρουσία σε καίρια σημεία αστικών περιοχών, με στόχο την πρόληψη σοβαρών εγκληματικών ενεργειών, την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αυτών, η Αστυνομία προχώρησε συνολικά στη σύλληψη οκτώ προσώπων σε παγκύπρια βάση.

Τέσσερα πρόσωπα στην επαρχία Λευκωσίας συνελήφθησαν για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης (οι τρεις πέραν του 70μg), ενώ ο τέταρτος για μη παροχή ικανοποιητικού δείγματος εκπνοής.

Στην επαρχία Λεμεσού συνελήφθησαν ακόμη δύο πρόσωπα, το ένα για επικίνδυνη οδήγηση (παραβίαση κόκκινου σηματοδότη) και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης (85μg τελική), ενώ το δεύτερο για επίθεση και εξύβριση μέλους της Αστυνομίας.

Μέλη του ΟΠΟΔ, συνέλαβαν ακόμη δύο πρόσωπα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας νύχτας, διενεργήθηκαν επίσης εκτεταμένοι έλεγχοι σε αριθμό υποστατικών, με στόχο την έγκαιρη αποτροπή και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών.

Όσον αφορά στο οδικό δίκτυο, πραγματοποιήθηκαν πέραν των 1,140 ελέγχων, από τους οποίους προέκυψαν πέραν των 250 τροχαίων καταγγελιών.

Από αυτές, οι 53 αφορούσαν οδήγηση την υπό την επήρεια αλκοόλης, ενώ άλλες 59 την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Επίσης, στο πλαίσιο διερεύνησης τροχαίων αδικημάτων, κατακρατήθηκαν 18 αυτοκίνητα, μία μοτοσικλέτα και ένα ηλεκτρικό ποδήλατο.

Οι επιχειρήσεις αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύ, διαρκές και ενισχυόμενο προληπτικό σχέδιο της Αστυνομίας, με αυξημένη αστυνομική παρουσία, στοχευμένους ελέγχους και άμεση επιχειρησιακή δράση σε όλες τις επαρχίες, με σκοπό την πρόληψη του εγκλήματος και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE