ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός αυτήν την ώρα στη Γενεύη - Ψάχνουν για τέσσερις ύποπτους τρομοκράτες

Συναγερμός αυτήν την ώρα στη Γενεύη - Ψάχνουν για τέσσερις ύποπτους τρομοκράτες

Σύμφωνα το πρακτορείο Reuters, οι τέσσερις άνδρες που αναζητούνται σχετίζονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι - «Η απειλή από ασαφής έχει γίνει συγκεκριμένη», αναφέρουν οι τοπικές αρχές

Οι ελβετικές αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού στη Γενεύη έπειτα από πληροφορίες που έλαβαν ότι τέσσερις ύποπτοι τρομοκράτες βρίσκονται στην περιοχή.

«Με βάση πληροφορίες που έλαβε, η αστυνομία της Γενεύης αύξησε το επίπεδο επιφυλακής της και τον αριθμό των αστυνομικών που περιφρουρούν καίρια σημεία της πόλης», δήλωσε η υπηρεσία ασφαλείας της Γενεύης στο Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, οι τέσσερις άνδρες που αναζητούνται σχετίζονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχος για θέματα ασφαλείας στον ΟΗΕ στην Γενεύη δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι ελβετικές αρχές αναζητούν τέσσερις υπόπτους που εκτιμάται ότι παραμένουν στην πόλη, η οποία όπως είπε δεύτερος αξιωματούχος βρίσκεται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού. 

«Στο πλαίσιο ερευνών που διεξήχθησαν μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, η αστυνομία της Γενεύης και οι υπόλοιπες υπηρεσίες αναζητούν ανθρώπους με την περιγραφή που έχει δοθεί από την Ελβετική Συνομοσπονδία», ανέφερε ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας ασφαλείας στη Γενεύη.

Βέβαια, επισημαίνεται πως δεν έχει αποσαφηνιστεί από την ανακοίνωση αν οι ύποπτοι συνδέονται με τις φονικές επιθέσεις στο Παρίσι, ενώ εκπρόσωπος της υπηρεσίας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. 

Εντούτοις, αξιωματούχους του ΟΗΕ δήλωσε πως στην Γενεύη έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις και έχουν ληφθεί «ασυνήθιστα» μέτρα για την περιοχή, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία. 

Η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Ασφαλείας και Οικονομίας, Εμανουέλ Λο Βέρσο, δήλωσε ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός αστυνομικών στους δρόμους της καντονιού της Γενεύης, τονίζοντας ότι «η απειλή από ασαφής έχει γίνει πιο συγκεκριμένη και πραγματική».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αρμόδιο τμήμα ασφαλείας αναφέρεται πως «οι αρχές της Γενεύης έλαβαν ενημέρωση από τη Συνομοσπονδία την αναφορά για την πιθανή παρουσία τεσσάρων υπόπτων στην Γενεύη. Οι έρευνες διεξάγονται σε στενή συνεργασία με τις εθνικές και διεθνείς υπηρεσίες, προκειμένου να εντοπιστούν και να ανακριθούν τα άτομα αυτά».

Η ανακοίνωση της υπηρεσίας ασφαλείας

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top