ΠτΔ: «Από τις βασικές προτεραιότητες της Προεδρίας μας είναι να φέρουμε την ΕΕ πιο κοντά στην Αίγυπτο»

ΠτΔ: «Από τις βασικές προτεραιότητες της Προεδρίας μας είναι να φέρουμε την ΕΕ πιο κοντά στην Αίγυπτο»

Στη στενή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα σε Κύπρο και Αίγυπτο αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Πετρελαίου της Αιγύπτου κ. Karim Badawi, ο οποίος βρίσκεται στη Λευκωσία για να παραστεί στην τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Καλωσορίζοντας τον Αιγύπτιο Υπουργό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «από τις βασικές προτεραιότητες της Προεδρίας μας είναι να φέρουμε την ΕΕ πιο κοντά στην περιοχή, πιο κοντά στην Αίγυπτο.

Η Αίγυπτος είναι στρατηγικός εταίρος της ΕΕ», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι είναι επίσης πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή που έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, αλλά έχει ενώπιον της και πολλές ευκαιρίες που παρουσιάζονται με τη συνεργασία Κύπρου και Αιγύπτου.

Πρόσθεσε ότι η Ενέργεια αποτελεί βασικό θέμα στην ατζέντα του και σημείωσε ότι αύριο θα έχει συνάντηση με στέλεχος της ΕΝΙ. Επεσήμανε ακόμη ότι ο χρόνος είναι σημαντικός και πρέπει να υπάρχει συντονισμός, ώστε να υπάρξουν εξελίξεις το συντομότερο.

Από πλευράς του ο Αιγύπτιος Υπουργός εξέφρασε συγχαρητήρια για την Κυπριακή Προεδρία στην ΕΕ, σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες είναι στρατηγικοί εταίροι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, εμφανίζεται αισιόδοξος και βέβαιος ότι το κόμμα του θα εξασφαλίσει παρουσία στη νέα Βουλή, παρά τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε στο Themaonline, ο κ. Καρογιάν, κάνει λόγο για «κρυφή ψήφο» της ΔΗΠΑ, αμφισβητεί την ικανότητα των δημοσκοπήσεων να αποτυπώσουν την πραγματική βούληση των πολιτών και υποστηρίζει ότι η παράταξή του, διαθέτει μια «ήρεμη σιωπηρή δύναμη» που θα εκφραστεί στην κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE