Ινδία: Ο 20χρονος «δαίμονας» με τα τέσσερα πόδια

Ινδία: Ο 20χρονος «δαίμονας» με τα τέσσερα πόδια

Ο 20χρονος Αρούν Ραζπούτ είναι παρίας του απομακρυσμένου χωρίου της Ούταρ Πραντές όπου ζει λόγω μιας σπάνιας συγγενούς ανωμαλίας.

Οι συγχωριανοί του τον αποκαλούν «δαίμονα» κι έτσι αναγκάζεται να ζει απομονωμένος, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να εργαστεί και γενικώς να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Ο νεαρός γεννήθηκε με δύο ατροφικά πόδια στο πίσω μέρος του σώματός του. Οι γιατροί εκτιμούν ότι πρόκειται για ό,τι απέμεινε από τον δίδυμο αδερφό του που δεν κατάφερε να αναπτυχθεί πλήρως κατά τη διάρκεια της κύησης.

Ο Αρούν ευελπιστεί σε μια χειρουργική επέμβαση που θα τον απαλλάξει από τα ατροφικά μέλη, ώστε να μπορεί να πραγματοποιήσει το όνειρό του να μορφωθεί και να γίνει δάσκαλος.

«Γελούν μαζί μου και λένε πως είμαι δαίμονας, Κανείς δεν με σέβεται επειδή είμαι διαφορετικός. Θέλω όμως να είμαι σαν αυτούς. Θέλω να δουλέψω όπως όλοι», δηλώνει ο 20χρονος.

Τα ατροφικά μέλη δεν επιτρέπουν στον Αρούν να καθίσει και δυσκολεύεται να περπατήσει, ενώ αγοράζει παντελόνια μόνο κατά παραγγελία.

Οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού έχουν περιθωριοποιήσει τον 20χρονο και την οικογένειά του, καθώς πιστεύουν ότι είναι «καταραμένοι».

Η 45χρονη μητέρα του Αρούν, Λίλα Ντέβι, δηλώνει πως πληγώνεται πολύ όταν μιλούν άσχημα για το γιο της. «Πιο πολύ με πονά όταν τον αποκαλούν δαίμονα. Είναι ένα πολύ ευγενικό παιδί.»

Οι γονείς του Αρούν τον πήγαν σε αρκετούς γιατρούς όταν ήταν παιδί, όμως δεν ήταν σε θέση να τον βοηθήσουν, καθώς τους είπαν πως μια επέμβαση θα κόστιζε πάρα πολλά χρήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Το πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο δεν ηρεμεί, αλλά φαίνεται να ανοίγει ταυτόχρονα σε περισσότερα από ένα μέτωπα. Την ώρα που στον Δημοκρατικό Συναγερμό επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι και να διατηρηθεί η εικόνα της κομματικής ενότητας- κάτι που δεν φαίνεται να είναι εφικτό- η υπόθεση του περιβόητου «μυστικού δείπνου» αποκτά πλέον θεσμική συνέχεια, ενώ στο εσωτερικό του ΔΗΣΥ η αντιπαράθεση για την επιλογή του υποψηφίου των Προεδρικών του 2028, παίρνει όλο και πιο προσωπικά χαρακτηριστικά.