Ισχυρισμός για μαζικό τάφο σε πηγάδι - Θα ερευνηθεί η πληροφορία – γύρω στους 45 οι Ε/κ αγνοούμενοι του 63-64

Ισχυρισμός για μαζικό τάφο σε πηγάδι - Θα ερευνηθεί η πληροφορία – γύρω στους 45 οι Ε/κ αγνοούμενοι του 63-64

Οι Ε/κ αγνοούμενοι της περιόδου 1963-64 είναι 44-45 εκ των οποίων οι 20 έχουν εντοπιστεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ε/κ εκπρόσωπος στη ΔΕΑ, Λεωνίδας Παντελίδης λέγοντας ότι θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να ερευνήσουν την πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητα για μαζική δολοφονία 80 Ε/κ γύρω στο 1963.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις δηλώσεις που έκανε ο Γιουσούφ Κισά, επικαλούμενος αυτόπτη μάρτυρα τότε, ο οποίος απεβίωσε πριν 10 χρόνια, ο κ. Παντελίδης είπε ότι από τους 44-45 Ε/κ αγνοουμένους της περιόδου 1963-64 οι 16 εντοπίστηκαν στις Χαμίτ Μάντρες και ταυτοποιήθηκαν, και 4 στον χώρο του τεκκέ στην κατεχόμενη Λευκωσία η ταυτοποίηση των οποίων επίκειται.

Ο κ. Παντελίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι θα προσπαθήσουν ως Επιτροπή να έρθουν σε επαφή μαζί με τον Γιουσού Κισά και θα ερευνήσουν τις πληροφορίες που φέρεται να γνωρίζει και ιδιαίτερα κατά πόσο μπορεί να τους υποδείξει την τοποθεσία του φερόμενου μαζικού τάφου σε πηγάδι. Σημείωσε ωστόσο ότι οι ταφές σε πηγάδια δεν ήταν κάτι σύνηθες την περίοδο εκείνη, ’63-64.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό ο ΠτΔ - Παρών αυτή τη φορά ο Φειδίας

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό ο ΠτΔ - Παρών αυτή τη φορά ο Φειδίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.40 το πρωί η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα στην Κύπρο ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο.

BEST OF TOTHEMAONLINE