Πάλμας: Εδώ και πολλά χρόνια κτίζεται η συνεργασία με το Ισραήλ - Κοινές ασκήσεις εντός του 2026

Πάλμας: Εδώ και πολλά χρόνια κτίζεται η συνεργασία με το Ισραήλ - Κοινές ασκήσεις εντός του 2026

Η συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ κτίζεται εδώ και πολλά χρόνια, τόσο σε αμυντικό όσο και σε οικονομικό, τεχνολογικό και τουριστικό επίπεδο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, κληθείς να σχολιάσει το κοινό σχέδιο δράσης Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Βασίλης Πάλμας εξήγησε ότι το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε από ανώτερους αξιωματικούς των τριών χωρών, αφορά τον σχεδιασμό, το περιεχόμενο και τη χρηματοδότηση κοινών δραστηριοτήτων ασφάλειας, σε μια περίοδο αυξημένης γεωπολιτικής ρευστότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Πάλμας τόνισε ότι για το 2026, το πρόγραμμα κοινών και διμερών στρατιωτικών ασκήσεων θα είναι πιο ενισχυμένο, με έμφαση σε ναυτικές και αεροπορικές ασκήσεις και στην αντιμετώπιση σύγχρονων απειλών.

Σημείωσε ακόμη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία διατηρεί κοινά σχέδια δράσης και αμυντική συνεργασία με χώρες της περιοχής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκιές πάνω από τη Δικαιοσύνη συγκλονίζουν το κράτος - Οι καταγγελίες Δρουσιώτη και οι φόβοι του Νίκου Κληρίδη - Αποφασίζει το υπουργικό για ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Σκιές πάνω από τη Δικαιοσύνη συγκλονίζουν το κράτος - Οι καταγγελίες Δρουσιώτη και οι φόβοι του Νίκου Κληρίδη - Αποφασίζει το υπουργικό για ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Η υπόθεση που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες την κυπριακή κοινωνία δεν είναι απλώς ακόμη ένα σκάνδαλο. Είναι μια δοκιμασία για την ίδια τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη. Οι καταγγελίες που έφερε στο φως ο Μακάριος Δρουσιώτης, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη, αποκαλύπτουν ένα εκρηκτικό μείγμα διαφθοράς, φόβου και θεσμικών κενών που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE