Απαντά στις επικρίσεις ο Νικόλας Παπαδόπουλος: «Δεν παίζουμε παιχνίδια – Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από την Κυβέρνηση»

Απαντά στις επικρίσεις ο Νικόλας Παπαδόπουλος: «Δεν παίζουμε παιχνίδια – Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από την Κυβέρνηση»

Στην ένταση γύρω από το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης (GSI) και τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στο ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, τοποθετήθηκε σήμερα στην εκπομπή OMEGA «Ενημέρωση Τώρα», απαντώντας στις επικρίσεις.

Ο κ. Παπαδόπουλος διέψευσε ότι υπάρχει οποιαδήποτε διγλωσσία από μέρους του, τονίζοντας ότι οι δημόσιες δηλώσεις του είναι συνεπείς με όσα έχει πει στη Βουλή. «Δεν καταλαβαίνω ποια διαφορετική τοποθέτηση ήταν στη Βουλή και ποια διαφορετικά δημόσια. Τα ίδια είπαμε στη Βουλή όπως τα είπαμε και δημόσια», υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι το GSI είναι ένα έργο με γεωστρατηγική σημασία για την Κύπρο, το οποίο θα φέρει φτηνό ρεύμα για πρώτη φορά στους Κυπρίους καταναλωτές και είναι απαραίτητο για την προώθηση της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ σε ενεργειακό επίπεδο. «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το GSI. Επομένως, δεν είναι το ΔΗΚΟ που πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του, αλλά η Κυβέρνηση», τόνισε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ στράφηκε μάλιστα εναντίον των χαρακτηρισμών του κ. Μουσιούττα, υποστηρίζοντας ότι ως υπουργός εκπροσωπεί την Κυβέρνηση. «Υιοθετεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις κατηγορίες και τους χαρακτηρισμούς του κ. Μουσιούττα προς το ΔΗΚΟ; Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας το απαντήσει η Κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις φήμες περί «παιχνιδιών επιβίωσης» και αρχιτεκτονικής αποχώρησης του ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση, ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε: «Ούτε παιχνίδια παίζουμε, ούτε τίποτα δεν κάνουμε. Όταν αποφασίσουμε να αποχωρήσουμε από την Κυβέρνηση, θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE