Ο Καρυοθραύστης και ο Τρελαντώνης κλείνουν το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας – Δείτε πότε και πού

Ο Καρυοθραύστης και ο Τρελαντώνης κλείνουν το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας  – Δείτε πότε και πού

Ολοκληρώνεται στις 30 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025 με τρεις παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, με διπλή παράσταση στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του κλασικού έργου του Τσαϊκόφσκι «Καρυοθραύστης» στις 28 και τη θεατρική διασκευή του εμβληματικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα «Ο Τρελαντώνης» στις 30 του μήνα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας ολοκληρώνει έτσι την έκτη χρονιά του, έχοντας φιλοξενήσει αξιόλογα έργα και καλλιτέχνες, μέσα από συνεργασίες με πολιτιστικούς οργανισμούς διεθνούς εμβέλειας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, έχει ήδη αρχίσει η προετοιμασία του προγράμματος της έβδομης έκδοσης του Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Στις 28 Δεκεμβρίου, στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας θα ανέβει στις 10:30 και στις 16:30 η παράσταση «Ο Καρυοθραύστης κι εγώ», με συνδυασμό πιάνου, χορού και ψηφιακών κινουμένων σχεδίων. Η διακεκριμένη πιανίστρια Αλεξάντρα Νταριέσκου από τη Ρουμανία, παρουσιάζει αποσπάσματα της πρωτότυπης παρτιτούρας του Τσαϊκόφσκι, καθώς και τρεις νέες διασκευές του Γκάβιν Σάδερλαντ. Η σύνδεση πραγματικού και ψηφιακού κόσμου επιτυγχάνεται στη σκηνή με τη συμβολή της χορεύτριας Ντεσιρέ Μπάλανταϊν.

Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε το 2017, στο Barbican Centre του Λονδίνου κι έπειτα γνώρισε παγκόσμια επιτυχία, σε Ευρώπη, Αυστραλία, Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ΗΠΑ, προσελκύοντας συνολικά πάνω από 70.000 θεατές. Τον Ιανουάριο του 2025, παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Την Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, θα παρουσιαστεί η τελευταία παράσταση του «Τρελαντώνη» της Πηνελόπης Δέλτα στις 16:30, σε θεατρική διασκευή της Γλυκερίας Καλαϊτζή, σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου και μουσική του συνθέτη Γιώργου Χατζηπιερή, με υπέρτιτλους σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά. Ο «Τρελαντώνης», μυθιστόρημα που πρωτοεκδόθηκε το 1932, είναι ένα έργο εμπνευσμένο από την παιδική ηλικία της Πηνελόπης Δέλτα και τα καλοκαίρια που πέρασε μαζί με τα αδέρφια της στον Πειραιά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE