Οκτώ προτάσεις νόμου ΔΗΣΥ για απαλλαγή από φόρους και τέλη σε αναδιαρθρώσεις

Οκτώ προτάσεις νόμου ΔΗΣΥ για απαλλαγή από φόρους και τέλη σε αναδιαρθρώσεις

Με στόχο να συμβάλει στην μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΣΥ κατέθεσε σύμφωνα με τον Βουλευτή Πρόδρομο Προδρόμου οκτώ προτάσεις νόμου για απαλλαγή δανειοληπτών από φόρους και τέλη για σκοπούς αναδιάρθρωσης δανείων.

Η ΚΟ του ΔΗΣΥ έχει καταθέσει 8 προτάσεις νόμου με τις οποίες θέλουμε να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε στο να γίνονται αναδιαρθρώσεις δανείων για να γίνονται με τον πλέον ευνοϊκό για τους δανειολήπτες και την οικονομία τρόπο, ανέφερε σε δηλώσεις του για το θέμα, στη Βουλή, ο κ. Προδρόμου.

Προβλέπουν την απαλλαγή από την καταβολή φορολογίας κεφαλαιουχικών κερδών, φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ, κτηματολογικών τελών, τελών χαρτοσήμων και έκτακτης εισφοράς άμυνας.

Ο Βουλευτής ΔΗΣΥ κατέστησε σαφές ότι η απαλλαγή από επιβαρύνσεις φόρους ή τέλη του κράτους θα αφορά αποκλειστικά και μόνο την αναδιάρθρωση και δεν θα είναι οριστική. Δηλαδή σε περίπτωση που για σκοπούς αναδιάρθρωσης περάσει στην κατοχή του πιστωτή, του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, στη συνέχεια αν γίνει τελική πώληση βεβαίως τότε θα ισχύουν οι επιβαρύνσεις και τα τέλη, ανέφερε.

Σε ερώτηση πόσα λεφτά αναμένεται να εξοικονομηθούν, είπε ότι αυτό θα εξαρτάται από την κάθε περίπτωση.

Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουν αναδιαρθρώσεις που αλλιώς δεν θα γίνονταν, σημείωσε.

Είπε επίσης ότι στόχος, αν και όχι αποκλειστικός, είναι να γίνει πιο εύκολη η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων κυρίως στα επιχειρηματικά ή εταιρικά δάνεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE