Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης: Δύο νεαροί έπεσαν σε χαράδρα – Προσπάθησε να τους προσεγγίσει ελικόπτερο αλλά δεν τα κατάφερε – Πυροσβέστες πήραν το ίδιο μονοπάτι

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης: Δύο νεαροί έπεσαν σε χαράδρα – Προσπάθησε να τους προσεγγίσει ελικόπτερο αλλά δεν τα κατάφερε – Πυροσβέστες πήραν το ίδιο μονοπάτι

Στις 15:10 η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση για βοήθεια που αφορούσε διάσωση δύο ατόμων νεαρών (άντρες 18χρονών) οι οποίοι κατόπιν επικοινωνίας μαζί τους μας ανέφεραν ότι ενώ περπατούσαν σε μονοπάτι στο βουνό πλησίον της Κοινότητας Λαγουδερών έχασαν τον προσανατολισμό τους με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε σημείο (χαράδρα) που δεν μπορούν να εξέλθουν.

Οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λευκωσίας ανταποκρίθηκαν με ομάδες και οχήματα διάσωσης για βοήθεια τους. Να σημειωθεί ότι υπάρχει συνεχείς επικοινωνία του Κέντρου Διαχείρισης κλήσεων της Π.Υ με τους παγιδευμένους.

Κατόπιν αξιολόγησης διαπιστώθηκε τα παγιδευμένα άτομα βρίσκονται σε απόκρημνό σημείο μακριά από οποιοδήποτε δρόμο και χρειάζεται πολύωρη ανάβαση για προσέγγιση τους.

Έγινε αίτημα στην Αστυνομία για χρήση ελικοπτέρου της ΜΑΕΠ. Παράλληλα η ΕΜΑΚ με ειδική ομάδα διάσωσης ανταποκρίθηκε στο περιστατικό. Το ελικόπτερο της ΜΑΕΠ προσέγγισε το σημείο αλλά λόγω του ανάγλυφου του εδάφους και της βλάστησης το ελικόπτερο παρόλο που δοκίμασε πολλές φορές να προσεγγίσει, δεν κατέστη δυνατή η διάσωση και αποχώρησε.

Αυτή την ώρα η ομάδα της ΕΜΑΚ προχωράει στο μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι νεαροί και θα κατέβουν από εκεί για να τους προσεγγίσουν με κατάβαση.

«Αναμένουμε άφιξη των ομάδων. Μεταφέρεται και ρουχισμός για να δοθεί στους εγκλωβισμένους», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: (19:43): Τα νεαρά άτομα προσεγγίστηκαν από τις ομάδες διάσωσης, τους δόθηκε ρουχισμός και αναμένεται να ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης. Οι νεαροί είναι καλά στην υγεία τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου στην Κύπρος εξελίσσεται σε μια από τις πιο απρόβλεπτες των τελευταίων ετών. Το πολιτικό σύστημα δείχνει να μεταβαίνει σε μια νέα φάση, όπου η σταθερότητα των προηγούμενων δεκαετιών δίνει τη θέση της σε έντονη ρευστότητα και αυξημένο ανταγωνισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE