Αναβαθμίστηκε σε πορτοκαλί η προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Αναβαθμίστηκε σε πορτοκαλί η προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Σε αναβάθμιση της προειδοποίησης προχώρησε το Τμήμα Μετεωρολογίας για σήμερα (9/12). Από κίτρινη θα γίνει πορτοκαλί από τις 19:00 απόψε μέχρι και αύριο στις 5 τα ξημερώματα. 

«Συνδυασμός βροχών και καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή κυρίως τα νότια. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 55 και 70 χιλιοστών ανά ώρα. Η συνολική βροχόπτωση αναμένεται γύρω στα 70 χιλιοστά στο εξάωρο», αναφέρει αναμεσα σε άλλα η προειδοποίηση. 

Παράλληλα σύμφωνα με την Αστυνομία, στον δρόμο Ευρύχου – Καρβουνά παρατηρείται πυκνή ομίχλη.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή, με μείωση ταχύτητας και τήρηση ασφαλούς απόστασης από τα προπορευόμενα οχήματα.

Το σκηνικό του καιρού

Όπως εξήγησε ο κ. Χρυσάνθου, «μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη θα μας επηρεάζουν τα φαινόμενα βροχών και καταιγίδων, ωστόσο από την Παρασκευή αναμένεται αισθητή βελτίωση του καιρού, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο» ενώ συμπλήρωσε πως, «οι προειδοποιήσεις θα ανανεώνονται μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη».

Την Παρασκευή, όπως  ανέφερε, «θα έχουμε μια καλοκαιρία αφού θα υποχωρήσουν φαινόμενα, θα υπάρχουν νεφώσεις ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν μεμονωμένες, ελαφρές βροχές ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα ενδεχομένως να δούμε βροχές στο νησί, όχι όμως την ίδιας έντασης και έκτασης».

Έρχονται τα πρώτα χιόνια στο Τρόοδος

Επιπρόσθετα όπως σημείωσε, «αναμένουμε σήμερα και αύριο το βράδυ να δούμε στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους να πέσει χιόνι, ωστόσο δεν αναμένουμε σημαντικές χιονοστρώσεις» και συμπλήρωσε ότι, ««ευελπιστούμε να δούμε χιόνια προς το τέλος του μηνός που αναμένεται να αλλάζει σημαντικά ο καιρός».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δημοσκόπηση Alpha: Οριζόντια απογοήτευση στα κόμματα, αντοχή στην πίεση και άνοδος για Κυβέρνηση και ΠτΔ

Δημοσκόπηση Alpha: Οριζόντια απογοήτευση στα κόμματα, αντοχή στην πίεση και άνοδος για Κυβέρνηση και ΠτΔ

Με το βλέμμα στραμμένο στην αναμέτρηση του Μαΐου 2026, η νέα δημοσκόπηση του Alpha αποκαλύπτει τις πρώτες σοβαρές μετατοπίσεις στο κομματικό οικοδόμημα της Κύπρου. Η πρόθεση ψήφου αναδεικνύεται σε ένα κρίσιμο «crash test» για την αντοχή των παραδοσιακών δυνάμεων και τη δυναμική των νέων παικτών.

BEST OF TOTHEMAONLINE