Ανθυπολοχαγός που χτύπησε στρατιώτη έγινε ταγματάρχης – Αποζημίωση €3.000 και δεκαήμερη φυλάκιση στον εθνοφρουρό

Ανθυπολοχαγός που χτύπησε στρατιώτη έγινε ταγματάρχης – Αποζημίωση €3.000 και δεκαήμερη φυλάκιση στον εθνοφρουρό

Ένα περιστατικό βίας που σημειώθηκε το 2009 σε στρατόπεδο στο Σταυροβούνι επανέρχεται στο προσκήνιο, μετά και την πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να επικυρώσει αποζημίωση €3.000 σε εθνοφρουρό, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση από τότε ανθυπολοχαγό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του philenews, παρά τις ενδείξεις για βιαιοπραγία κατά κατωτέρου, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο το 2010 και ο αξιωματικός τιμωρήθηκε μόνο με επίπληξη. Σήμερα υπηρετεί ως ταγματάρχης σε επιτελική θέση. Αντιθέτως, στον εθνοφρουρό είχε επιβληθεί δεκαήμερη φυλάκιση για εξύβριση ανωτέρου.

Το θέμα έφτασε στη Βουλή μετά από ερώτημα της βουλευτού Ειρήνης Χαραλαμπίδου, με τον υπουργό Άμυνας Βασίλη Πάλμα να επιβεβαιώνει ότι υπήρξαν ενδείξεις ενοχής σε βάρος του αξιωματικού, ενώ υπογράμμισε πως το ΓΕΕΦ εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής σε περιστατικά εκφοβισμού.

Το Υπουργείο Άμυνας δηλώνει παράλληλα υπέρ της πρότασης νόμου για ποινικοποίηση του εκφοβισμού, συμπεριλαμβανομένου και του στρατεύματος, τονίζοντας ότι η προστασία της αξιοπρέπειας των στελεχών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE