Χαμός στο αεροδρόμιο της Αθήνας: Καθυστερήσεις και προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας - Συμβουλές στους ταξιδιώτες

Χαμός στο αεροδρόμιο της Αθήνας: Καθυστερήσεις και προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας - Συμβουλές στους ταξιδιώτες

Η κακοκαιρία που πλήττει την Αττική έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς οι έντονες καιρικές συνθήκες οδήγησαν στη χρήση μόνο ενός αεροδιαδρόμου για όλες τις πτήσεις.

Η μειωμένη δυνατότητα διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας δημιούργησε μεγάλες καθυστερήσεις, με τους επιβάτες να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα συντονισμού και καθυστερήσεις στις πτήσεις τους καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η απόφαση να λειτουργεί μόνο ένας διάδρομος για απογειώσεις και προσγειώσεις προκάλεσε καθυστερήσεις, οι οποίες κυμαίνονταν μεταξύ 1 και 1,5 ώρας σε σχεδόν όλες τις πτήσεις της ημέρας. Η ήδη δύσκολη κατάσταση επιδεινώθηκε από την αυξημένη κίνηση, καθώς το αεροδρόμιο ήταν ιδιαίτερα γεμάτο κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να προκύψουν ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις και προβλήματα συντονισμού.

Συμβουλές για τους επιβάτες: Πώς να προετοιμαστείτε για καθυστερήσεις

Η κατάσταση του Ελευθέριος Βενιζέλος τις τελευταίες ημέρες δείχνει ότι το αεροδρόμιο ενδέχεται να αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα και σε άλλες περιόδους κακοκαιρίας ή αυξημένης ζήτησης.

Οι επιβάτες καλούνται να προετοιμαστούν για πιθανές καθυστερήσεις, να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις της αεροπορικής τους εταιρείας και να εξετάζουν το ενδεχόμενο να αφήνουν επιπλέον χρόνο μεταξύ των πτήσεών τους, ειδικά αν έχουν ανταπόκριση.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό ο ΠτΔ - Παρών αυτή τη φορά ο Φειδίας

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό ο ΠτΔ - Παρών αυτή τη φορά ο Φειδίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.40 το πρωί η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα στην Κύπρο ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο.

BEST OF TOTHEMAONLINE