Σε εξέλιξη η συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν

Σε εξέλιξη η συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη συνάντηση του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη με τον νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Τουφάν Έρχιουρμαν στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. 

Στην συνάντηση συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης και η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, από τη Λίμα, Περού, όπου βρίσκεται.

Πρώτος στον χώρο της συνάντηση αφίχθη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από τον διαπραγματευτή Μενέλαο Μενελάου.

Ακολούθως, κατά τις 9.35, έφτασε ο κ. Έρχιουρμαν μαζί με τον "υφυπουργό παρά τω προέδρω" Μεχμέτ Ντανά, τον οποίο πληροφορίες φέρουν να διορίζεται ενδεχομένως από τον Τουφάν Ερχιουρμαν, νέος διαπραγματευτής της τ/κ πλευράς. 

Τους δύο ηγέτες υποδέχθηκε κατά την άφιξή τους ο Ειδικός Αντιπρόσωπος Κασίμ Ντιάν και τους οδήγησε εντός της οικίας. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE