Μακελειό σε εστιατόριο του Καΐρου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μακελειό σε εστιατόριο του Καΐρου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Έκρηξη βόμβας μολότοφ προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό έξι σήμερα, σε εστιατόριο του Καΐρου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας,

Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε ότι δράστης της επίθεσης είναι ένας εργαζόμενος που είχε απολυθεί από το εστιατόριο που βρίσκεται στη συνοικία Αγκούζα, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι οι νεκροί από την επίθεση ανέρχονταν σε 18, σύμφωνα με το Reuters.

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink
Το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, επικαλούμενο πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, μεέδωσε πως 3 άνδρες με μοτοσυκλέτα επιτέθηκαν στο εστιατόριο πετώντας βόμβες μολότοφ και στη συνέχεια διέφυγαν με ταχύτητα. Η φωτιά μεταδόθηκε αμέσως και οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες και τα κίνητρα της επίθεσης.

Ισλαμιστές μαχητές έχουν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις με βόμβες και πυροβολισμούς στην Αίγυπτο, οι περισσότερες έχουν σημειωθεί εναντίον μελών των υπηρεσιών ασφαλείας από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, το 2013 έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την άσκηση της εξουσίας του.

Πηγή:Real.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Πενταμερή: «Είχαμε θέσει τρεις στόχους που έχουν επιτευχθεί - Ο ΓΓ ΟΗΕ έκανε μεγάλες προσπάθειες»

ΠτΔ για Πενταμερή: «Είχαμε θέσει τρεις στόχους που έχουν επιτευχθεί - Ο ΓΓ ΟΗΕ έκανε μεγάλες προσπάθειες»

Πηγαίνοντας στη διευρυμένη διάσκεψη της Νέας Υόρκης είχαμε θέσει τρεις στόχους που έχουν επιτευχθεί, με πιο σημαντικό τον καθορισμό νέων συναντήσεων και τη συνέχιση της προσπάθειας από τον ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE