Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις για ΑΤΑ και η έκθεση της Ελεγκτικής για το ΤΑΥ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις για ΑΤΑ και η έκθεση της Ελεγκτικής για το ΤΑΥ

Οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το θέμα της ΑΤΑ με τις συντεχνίες να ζητούν να συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το νέο πλαίσιο που έδωσε η Κυβέρνηση, ευρήματα της έκθεσης εμπειρογνωμόνων της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας κατά της Διασυνοριακής Οργανωμένης Εγκληματικότητας, η νέα νομοθετική πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ για το δικαίωμα στη στέγη και εισαγωγή μηχανισμών ελέγχου στην πώληση γης σε υπηκόους τρίτων χωρών, τα ευρήματα έκθεσης Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, όπως και τα ενεργειακά ΕΕ και η θέση τη Κύπρου, είναι τα κύρια θέματα στον Τύπο σήμερα.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Θρύψαλα η αισιοδοξία για συμφωνία στην ΑΤΑ» και γράφει ότι μετά από τρίωρη σύσκεψη ΣΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ δήλωσαν προβληματισμένες και θέλουν να συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το νέο πλαίσιο που τους έστειλε. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στην εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης και γράφει ότι θολώνει τα όρια ανάμεσα στη ρητορική, την επικοινωνιακή υπερβολή, τη μυθοπλασία και την πραγματικότητα. Αλλού αναφέρεται σε τραγικές ελλείψεις στο πρωτάθλημα Grassroods.

Υπό τον τίτλο «Κλείνουν μία τρύπα στην ΑΤΑ και ανοίγουν άλλη», ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί δεν έφεραν λύση και οι συντεχνίες ζητούν να δουν τον Πρόεδρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι εισφορές που έλαβαν έξι κόμματα από πρόσωπα, νομικά και φυσικά, που συνδέονται με τα χρυσά διαβατήρια φθάνουν τις 650.000 ευρώ. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε αυστηρότερες ευρωπαϊκές διατάξεις για οδηγούς.

Ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Διαφθορά στα Σώματα επιβολής του νόμου» ότι σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης εμπειρογνωμόνων της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας κατά της Διασυνοριακής Οργανωμένης Εγκληματικότητας, η Κύπρος είναι 129η στον παγκόσμιο δείκτη εγκληματικότητας και ότι κηλιδώνεται από αναφορές για διαφθορά σε Σώματα επιβολής του νόμου και πολιτειακούς θεσμούς. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει για θλιβερή πρωτιά της Κύπρου στη μικροβιακή αντοχή και ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Αλλού αναφέρεται στην έκθεση της Ελεγκτική Υπηρεσίας για το ΤΑΥ.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Ορια στην ξένη επέλαση αγοράς γης» αναφέρεται στη νέα νομοθετική πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ για το δικαίωμα στη στέγη και εισαγωγή μηχανισμών ελέγχου στην πώληση γης σε υπηκόους τρίτων χωρών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι υπεραντλήσεις απειλούν υδροφορείς και ότι οι τοπικές αρχές χρωστούν για νερό 46,3 κ. ευρώ. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι το καταφύγιο ζώων λουκέτο και αναζητούνται λύσεις για τα χίλια ζώα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο στην Κάτω Πάφο.

Η Cyprus Mail στο κύριο της θέμα που τιτλοφορεί «Ανεξήγητη αποτυχία ελέγχου χρήσης του νερού» αναφέρεται στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και γράφει για ανεπαρκείς ελέγχους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ΑΤΑ. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από τα εγκαίνια του νέου υπόστεγου της Bird Aviation, στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας, που τέλεσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» υπό τον τίτλο «Η Κύπρος στον πυρήνα των ενεργειακών της ΕΕ» γράφει για θετική αποτίμηση της σύγκλησης του σχήματος 3+1 και της διατλαντικής συνεργασίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η τεχνητή νοημοσύνη «τρώει» τις θέσεις εργασίας. Αλλού γράφει για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την ΑΤΑ και ότι το θέμα παραμένει άλυτο με προβληματισμούς και εντάσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ στους FT: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου ως γέφυρα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής - Το «άνοιγμα» στην Τουρκία και η Κυπριακή Προεδρία

ΠτΔ στους FT: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου ως γέφυρα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής - Το «άνοιγμα» στην Τουρκία και η Κυπριακή Προεδρία

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης χαρτογραφεί την ατζέντα Λευκωσίας – Βρυξελλών ενόψει της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026, με δύο σημεία αιχμής: Ευθυγράμμιση της Ευρώπης με τη στρατηγική Τραμπ στη Μέση Ανατολή και οργανωμένο «άνοιγμα» προς την Τουρκία μέσα από ευρωπαϊκά εργαλεία και σταδιακά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE