ΚΟΣΜΟΣ

Τα φρικτά βασανιστήρια και οι θανατικές καταδίκες των ομοφυλόφιλων από τον ISIS

Τα φρικτά βασανιστήρια και οι θανατικές καταδίκες των ομοφυλόφιλων από τον ISIS

Οι ανατριχιαστικοί μέθοδοι των εξτρεμιστών

Πλήθος αντρών σε δρόμο της συριακής πόλης της Παλμύρας είναι έτοιμοι να αποτελειώσουν τα θύματά που δικάζονται από «δικαστές» τζιχαντιστές, με τη κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Αφού οι τζιχαντιστές αναγνώσουν την ποινή τους- θα τους πετάξουν από την οροφή ενός κτιρίου- ρωτούν τον έναν κατηγορούμενο αν είναι ικανοποιημένος με την απόφαση. Ο θάνατος, του λένε, θα καθαρίσει τις αμαρτίες του. «Θα προτιμούσα να με πυροβολήσετε στο κεφάλι», λέει ο 32χρονος Hawas Mallah. Ο δεύτερος άντρας, ο 21χρονος Mohammed Salameh κάνει έκκληση για μια ευκαιρία, λέγοντας όχι έχει μετανοήσει και ότι δεν θα ξανακάνει σεξ με άντρα.

«Πάρτε τους και πετάξτε τους», διέταξε ο δικαστής. Άλλοι μασκοφόροι  εξτρεμιστές, δένουν τα χέρια των αντρών πίσω από τη πλάτη τους, τους κλείνουν τα μάτια με μαντίλια και τους αφήνουν να πέσουν στο κενό, από τετραώροφο ξενοδοχείο.

Διαβόητος για τις ανατριχιαστικές μεθόδους θανάτωσης, ο ISIS σκορπά τον τρόμο και το θάνατο. Σύμφωνα με την αμερικανική οργάνωση OutRight Action International, οι ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους, έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 36 άντρες από τη Συρία και το Ιράκ με τη κατηγορία του σοδομισμό. Ο φόβος του θανάτου από μια τρομοκρατική οργάνωση, ρίχνει τη βαριά σκιά στους ομοφυλόφιλους οι οποίοι ζουν ήδη απομονωμένοι σε μια άκρως συντηρητική κοινωνία με πολλούς να τρέμουν στην ιδέα ότι κάποιος από το περιβάλλον τους θα τους παραδώσει στους μαχητές.

Οι ένοπλοι του ISIS συχνά βασανίζουν αλύπητα όσους φέρονται ότι έχουν στο φιλικό ή οικογενειακό τους περιβάλλον κάποιον ομοφυλόφιλο προκειμένου να αποκαλύψουν το όνομα του «κακού». Πάντως, πολλοί είναι και εκείνοι που αν και μπορεί να σοκάρονται από τις ακρότητες των τζιχαντιστών, δηλώνουν δικαιωμένοι με τη θανάτωση ομοφυλόφιλων.

Όπως είπε ένας 26χρονος ομοφυλόφιλος  από τη Συρία στο Associated Press, αν και ζει πλέον στην Τουρκία ξυπνά ακόμα έπειτα από εφιάλτες ότι τον πετούν στο κενό. Ο άντρας ανέφερε ότι ένας παιδικός του φίλος κατατάχτηκε στον ISIS τον κατέδωσε στους ένοπλους το 2013, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να φύγει από τη γενέτειρά του, την πόλη  Aleppo.

«Ήξερε τα πάντα για μένα, όπως ότι ήμουν γκέι.. Είμαι σίγουρος ότι αυτός ήταν που έδωσε το όνομά μου στην Daesh», σημειώνει.

fgt06

fgt02

fgt03

fgt04

fgt05

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top