«Χτενίζουν» τους λογαριασμούς του Λουρουτζιάτη και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στο Αποχετευτικό της Λάρνακας

«Χτενίζουν» τους λογαριασμούς του Λουρουτζιάτη και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στο Αποχετευτικό της Λάρνακας

Εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα για άρση του τραπεζικού απορρήτου τόσο του Δημάρχου Λάρνακας και Προέδρου του ΣΑΛ Ανδρέα Λουρουτζιάτη, αλλά και της εργοληπτικής εταιρείας «Iakovou Brothers»

Όπως δημοσιεύει την Πέμπτη (03/12) η Εφημερίδα «Πολίτης» οι έρευνες της Αστυνομίας έχουν εισέλθει στα βαθιά, με τους ανακριτές της υπόθεσης να εξασφαλίζουν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, διάταγμα άρσης του τραπεζικού απορρήτου για τον Ανδρέα Λουρουτζιάτη αλλά και της εργοληπτικής εταιρείας Iakovou Brothers.

Μάλιστα, οι ανακριτές εξασφάλισαν και διατάγματα για τις εταιρείες που φέρεται να συνδέονται με τον Ανδρέα Λουρουτζιάτη. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως εκτός από τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών, θα γίνει επίσης πλήρης έλεγχος στα περιουσιακά στοιχεία  που κατέχουν.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η Αστυνομία διερευνά αδικήματα κατά παράβασή της νομοθεσίας περί Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Δεκασμό δημόσιου λειτουργού, διαφθορά και αθέμιτη απόκτηση περιουσίας.  Φυσικά για όλα αυτά το δικαστήριο θα αναμένει από τους ανακριτές να τεκμηριώσουν την υπόθεση με στοιχεία.

Ύποπτο κτήριο στις Φοινικούδες

Αξιό αναφορά είναι πως στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει τεθεί και πολυκατοικία που βρίσκεται στις Φοινικούδες. Μάλιστα όπως επισημαίνει στο δημοσίευμα της Εφημερίδας Πολίτης, στο κτήριο αυτό υπάρχουν διαμέρισμα που αποκτήθηκαν από πρόσωπα τα οποία είχαν είτε άμεση είτε έμμεση σχέση με την κατακύρωση προσφορών για έργα του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας.

Επιμέλεια: Ι. Μάντζιηπα

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αίγυπτο, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE