Αισιόδοξος ο ΠτΔ - «Είμαστε έτοιμοι να έχουμε θετικές ανακοινώσεις»
Είναι θετικά τα μηνύματα μέχρι αυτή τη στιγμή, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ερωτηθείς για τις εξελίξεις σχετικά με το Κυπριακό.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί είπε ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει ο "λαός" και ότι η τ/κ πλευρά συνεχίζει να παρακάθεται στις συνομιλίες με καλή θέληση και σε στενή διαβούλευση με την τουρκική Κυβέρνηση.
Πρόσθεσε ότι χωρίς τη συγκατάθεση της Άγκυρας δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα εγγυήσεων.
«Ο τουρκοκυπριακός «λαός» θα δει πρώτα το θέμα της ασφάλειας πριν αποδεχθεί την όποια λύση. Όλες οι κοινότητες θέλουν να ζουν ελεύθερες και η ομοσπονδία μπορεί να επιβιώσει στη βάση της “ισότητας” των δύο κοινοτήτων", δήλωσε ο τ/κ ηγέτης.
Πρόσθεσε ότι ο τ/κ «λαός» δεν πρόκειται να ζει ως μειονότητα σε ένα ελληνικό νησί και ότι ο ίδιος κάνει λόγο για μια νέα Κύπρο, με διζωνική ομοσπονδιακή δομή στη βάση της “πολιτικής ισότητας”.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




