Νέα επίθεση χάκερ εναντίον δύο ελληνικών τραπεζών

Νέα επίθεση χάκερ εναντίον δύο ελληνικών τραπεζών

Νέα επίθεση εναντίον δύο ελληνικών τραπεζών σημειώθηκε σήμερα, με τους χάκερ να προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν καταβληθούν τα λύτρα μέχρι την Πέμπτη τότε θα προχωρήσουν σε μπλοκάρισμα όλων των ελληνικών τραπεζών. Οι επιθέσεις αυτές απετράπησαν την τελευταία στιγμή.

Αυτή την ώρα, είναι σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη της Τράπεζας της Ελλάδος με την ΕΥΠ και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Επαναλαμβάνεται σε όλους τους τόνους ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων δεν κινδυνεύουν. 

Συναγερμός σήμανε το πρωί στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από επίθεση χάκερς στα ηλεκτρονικά συστήματα τριών μεγάλων ελληνικών τραπεζών. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η κυβερνοεπίθεση δεν προκάλεσε ζημιές στις τράπεζες. 

Οι επιθέσεις στο internet banking των τριών ελληνικών τραπεζών πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη  και Παρασκευή και είχαν διάρκεια περίπου 45 λεπτά.  

Οι χάκερς, ρωσικής καταγωγής υπό το όνομα με το όνομα Armada Collective και χρησιμοποιώντας το σύστημα Ddos «βομβάρδισαν» τα ηλεκτρονικά συστήματα των τριών τραπεζών με χιλιάδες ερωτήματα ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να τα μπλοκάρουν πρόσκαιρα. Στην συνέχεια ζήτησαν λύτρα σε bitcoin, προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τους υπολογιστές, με την απειλή ότι θα διέλυαν τα ηλεκτρονικά συστήματα των τραπεζών.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πολιτογραφήσεις: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση «Tony Newman» - Δεκτή η έφεση για επανεκδίκαση

Πολιτογραφήσεις: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση «Tony Newman» - Δεκτή η έφεση για επανεκδίκαση

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώθηκαν σήμερα (27/2) αναφορικά με την υπόθεση του Ιρανού επενδυτή Mehdi Ebrahimi Eshratabadi, ο οποίος είχε λάβει κυπριακή υπηκοότητα με το όνομα Tony Newman.

BEST OF TOTHEMAONLINE