Πυρκαγιά στη Λάρνακα: Μεγάλες δυνάμεις για κατάσβεσή της – Παραμένουν δυνάμεις για αποτροπή αναζωπυρώσεων

Πυρκαγιά στη Λάρνακα: Μεγάλες δυνάμεις για κατάσβεσή της – Παραμένουν δυνάμεις για αποτροπή αναζωπυρώσεων

Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στη περιοχή Στάζουσα κοντά στο Σταυροβούνι.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος η, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 10:05 στη περιοχή Στάζουσα κοντά στο Δάσος Σταυροβουνίου τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 13:00, αφού έκαψε έκταση 10 εκταρίων με θαμνώδη βλάστηση σε δύσβατη περιοχή.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 4 πτητικά μέσα, 55 άτομα του Τμήματος Δασών με 12 πυροσβεστικά οχήματα, 3 προωθητές γαιών και 3 βυτιοφόρα, 23 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 8 πυροσβεστικά οχήματα και 2 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας με1 μικρό πυροσβεστικό όχημα.

Επιπρόσθετα, στην κατάσβεση συμμετείχαν ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα της κοινότητας Πυργών με 4 άτομα καθώς και 2 μικρά πυροσβεστικά οχήματα της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου με 5 άτομα.

Στην περιοχή παραμένουν επίγειες δυνάμεις για αποτροπή ενδεχομένου αναζωπύρωσης της φωτιάς.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας επανέρχεται το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων, αυτή τη φορά μέσα από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που επιχειρούν να χαράξουν τη γραμμή της κυβέρνησης. Την ώρα που η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές ανεβάζει τους τόνους, το θέμα μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, με διαφορετικές προσεγγίσεις να συγκρούονται.

BEST OF TOTHEMAONLINE