«Έκρηξη» στις τιμές κατοικιών στην Ευρώπη - Τι ισχύει για την Κύπρο και η σύγκριση με χώρες της ΕΕ

«Έκρηξη» στις τιμές κατοικιών στην Ευρώπη - Τι ισχύει για την Κύπρο και η σύγκριση με χώρες της ΕΕ

Ραγδαία αύξηση καταγράφουν οι τιμές των κατοικιών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για το δεύτερο τρίμηνο του 2025.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Ευρωζώνη η μέση αύξηση έφτασε το 5,1%, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 5,4% σε ετήσια βάσηΣε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2025, οι τιμές σημείωσαν άνοδο 1,7% στην ευρωζώνη και 1,6% στην ΕΕ.

Αναφορικά με την Κύπροσύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2025, οι τιμές των ακινήτων δεν παρουσιάζουν τις δραματικές αυξήσεις που παρατηρούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, η Κύπρος κατέγραψε μια μικρή αύξηση 0,2%, μετά από μια αύξηση 1,1% στο πρώτο τρίμηνο του 2025. Με βάση τα στοιχεία, σε ετήσια βάση η αύξηση ήταν 1,0%, έναντι 2,0% το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Σχετικά με τα υπόλοιπα κράτη μέλητη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση καταγράφηκε στην Πορτογαλία (+17,2%), ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία (+15,5%) και την Ουγγαρία (+15,1%). Αντίθετα, μόνο η Φινλανδία κατέγραψε πτώσημε μείωση 1,3% σε ετήσια βάση.

Σε τριμηνιαία βάση, οι τιμές μειώθηκαν μόνο στη Γαλλία (-0,2%) και στο Βέλγιο (-0,1%), ενώ οι μεγαλύτερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στην Πορτογαλία (+4,7%), το Λουξεμβούργο (+4,5%) και την Κροατία (+4,4%).

Δείτε τον πίνακα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE