Απόπειρα φόνου: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 26χρονος που μαχαιρώθηκε - Ένταλμα σύλληψης εναντίον 58χρονου - Εξετάζουν προσωπικές διαφορές
Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση απόπειρας φόνου, που διαπράχθηκε σήμερα, στην επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, το καινοτόμο μονοκλωνικό αντίσωμα nirsevimab (Beyfortus) εντάσσεται για πρώτη φορά στο κυπριακό σύστημα υγείας, προσφέροντας στοχευμένη προληπτική προστασία έναντι του RSV. Η χορήγηση του φαρμάκου αναμένεται να ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου.
Ο κ. Δαμιανός διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα αντιικό φάρμακο και όχι εμβόλιο, που απευθύνεται κυρίως σε νεογνά και βρέφη, κατηγορία ιδιαίτερα ευάλωτη στις επιπλοκές του ιού.
«Υπήρχε μεγάλη ανάγκη για αυτό το φάρμακο στην Κύπρο», υπογράμμισε ο Υπουργός, σημειώνοντας ότι η εισαγωγή του nirsevimab αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την πρόληψη και να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης και νοσηλείας.
Η εφαρμογή του νέου φαρμάκου, όπως εξήγησε, θα συμβάλει στη μείωση των νοσηλειών, ιδιαίτερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Δείτε το απόσπαμα:
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




