Από τη μία ευτυχία και χαρά και από την άλλη κτίρια, κατοικίες, νοσοκομεία αλλά και ιστορικά μνημεία είναι σήμερα ένας σωρός από ερείπια.
Η ζωή αλλάζει από την μια στιγμή στην άλλη. Μπορεί τα τελευταία χρόνια στη Συρία η κατάσταση να ήταν τεταμένη, αλλά λίγοι ήταν εκείνοι που περίμεναν αυτό που θα ερχόταν. Η απόλυτη καταστροφή, με την καθημερινότητα των Σύρων να μετατρέπεται σε κόλαση.
Οι παρακάτω φωτογραφίες κυριολεκτικά ραγίζουν καρδιές, αφού απεικονίζουν τη ζωή Σύρων στο Χαλέπι, πριν και μετά τις επιθέσεις από τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Οι φωτογραφίες των προσφύγων, που έφυγαν από το σπίτι τους για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο στη Αυστραλία, δείχνουν ότι τρία χρόνια πριν οι ζωές τους στο Χαλέπι, δεν είχαν καμία διαφορά από αυτές των Δυτικών λαών.
Χαρούμενες συγκεντρώσεις στα σπίτια, πάρτι, οικογενειακές γιορτές, χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί και ημερήσιες αποδράσεις σε κάποια απ' τα αξιοθέατα της Συρίας τα οποία σήμερα είναι ερείπια από τους βομβαρδισμούς.
Ο 37χρονος Johnny Beloune, η 32χρονη σύζυγός του, Carol και τα παιδιά τους, ο 12χρονος Joseph και η 8χρονη Wendy, άφησαν πίσω τους ένα σπίτι γεμάτο σφαίρες που καταγράφει τον φόβο και τη δυστυχία του πολέμου.
Οικονομικά ευκατάστατοι, ζούσαν σε ένα άνετο και ευρύχωρο σπίτι, έχοντας όλες τις ανέσεις, διατηρώντας παράλληλα μία ακμάζουσα επιχείρηση.
Από την μία στιγμή στην άλλη, έφτασαν στο σημείο να κοιμούνται για αρκετούς μήνες στο πάτωμα, αφού οι τζιχαντιστές έσπειραν το χάος στο Χαλέπι και η ζωή τους άλλαξε ριζικά.
Η βρετανική «Daily Mail», σε σημερινό της άρθρο της, παρουσιάζει ένα φωτορεπορτάζ που αποδεικνύει πως όλοι αυτοί οι πρόσφυγες που ανεβαίνουν σήμερα στις σάπιες βάρκες των δουλεμπόρων, προκειμένου να βρουν ένα καλύτερο αύριο, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή, δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους Δυτικούς λαούς.
Από τη μία, ευτυχία και χαρά και από την άλλη κτίρια, κατοικίες, νοσοκομεία και αλλά ιστορικά μνημεία είναι σήμερα ένας σωρός από ερείπια.
Οι φωτογραφίες αντικατοπτρίζουν τη ζωή χιλιάδων προσφύγων. Άλλοι κατάφεραν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, άλλοι έμειναν για πάντα στα συντρίμμια. Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και κάποιοι όχι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις