Θρίαμβος της πένας- Η βράβευση της Μαίριλυν Ζαννέτου στους Δελφικούς αγώνες ποίησης

Θρίαμβος της πένας- Η βράβευση της Μαίριλυν Ζαννέτου στους Δελφικούς αγώνες ποίησης

Τεράστια επιτυχία για την Κύπρο και την εκπαιδευτικό Μαίριλυν Ζαννέτου, να βρίσκεται ανάμεσα στους 5 πρωτεύσαντες των 40ων Δελφικών Αγώνων Ποίησης.

Η Μαίριλυν ταξίδεψε στην Ελλάδα και εντυπωσίασε τους κριτές με το ποίημα της «Πεδίο Μάχης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε πανελλαδικό και διεθνή επίπεδο, όπως το 2ο βραβείο στον 29ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Κούρος Ευρωπού» για την ανέκδοτη ποιητική συλλογή της «Άνω Τελεία», το 3ο βραβείο στον 1ο Διεθνή Λογοτεχνικό διαγωνισμό ποιήματος της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου, το 1ο βραβείο στον 1ο διαγωνισμό ποίησης του Αρώματος Αγίας Νάπας κ.α.

Το who is who της

Η Μαίριλυν Ζαννέτου γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1985 και μεγάλωσε στην Κύπρο. Εργάζεται ως δασκάλα σε δημόσια δημοτικά σχολεία της Κύπρου τα τελευταία 15 χρόνια. Έχει μεταπτυχιακό στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και είναι υποψήφια διδάκτορας Εκπαιδευτικής Ηγεσίας. Αρθρογραφούσε από τα φοιτητικά της χρόνια σε κυπριακές εφημερίδες όπως «Ο Φιλελεύθερος» και «Ο Πολίτης» και είχε δικές της στήλες στην εφημερίδα Pastel και στο Skala Times.

Το 2016, εξέδωσε την πρώτη συλλογή της διηγημάτων με τίτλο «Ακαριαία Παραμύθια μιας Ετσιθελικής Πραγματικότητας» και το 2017 εξέδωσε το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «Το αλλιώτικο μυαλοκούτι του Αλέξανδρου». Το 2024 εξέδωσε την πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Τελευταία Εναπομείνασα» από τις εκδόσεις Εν Τύποις. Το 2018, πήρε έπαινο για το διήγημά της «Αν ήταν όλα αλλιώς» από τον Δήμο Κερατσινίου.

Τον Απρίλιο του 2023, το διήγημά της η «Ανεράδα» διακρίθηκε στον 1ο διαγωνισμό διηγήματος της Νέας Εποχής ενώ τον Νοέμβριο του 2023 απέσπασε το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό ποίησης και πεζόμορφου στοχασμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ), με το ποίημά της «Φυσίζοος». Τον Δεκέμβριο του 2023 απέσπασε το 3ο βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό πεζογραφήματος και ποιήματος της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου με το ποίημά της «Διαζευκτικό Κίνητρο».

Τον Ιούνιο του 2024 η ανέκδοτη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Άνω Τελεία», πήρε το 2ο βραβείο στον 29ο Πανελλήνιο διαγωνισμό του Δήμου Κιλκίς. Η Μαίριλυν γράφει για να μπει στο πετσί του ρόλου όταν δεν χωράει πια στο δικό της. Αρέσκεται στο να χρησιμοποιεί τις ζωές των άλλων όταν τη συντρίβει η πραγματικότητα. Εκείνο που οι άλλοι ονομάζουν πραγματική ζωή, είναι για εκείνη ένας παράτολμος αυτοσχεδιασμός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Trailer: Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η αυτοκριτική, οι «τριγμοί» στον ΔΗΣΥ και οι Προεδρικές του ’23-Ποιοι «σκάβουν» το πολιτικό τους…μνήμα

Trailer: Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η αυτοκριτική, οι «τριγμοί» στον ΔΗΣΥ και οι Προεδρικές του ’23-Ποιοι «σκάβουν» το πολιτικό τους…μνήμα

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παραχωρεί μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ανοίγοντας τα χαρτιά του για τα γεγονότα που διαμόρφωσαν την πολιτική ζωή του τόπου τα τελευταία χρόνια.

BEST OF TOTHEMAONLINE