Eπ. Ισότητας για νέα γυναικοκτονία: «Η έμφυλη βία παραμένει μια σκληρή πραγματικότητα, η οποία απαιτεί συνεχή εγρήγορση»

Eπ. Ισότητας για νέα γυναικοκτονία: «Η έμφυλη βία παραμένει μια σκληρή πραγματικότητα, η οποία απαιτεί συνεχή εγρήγορση»

Το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων εκφράζει θλίψη και αποτροπιασμό για τη νέα γυναικοκτονία, προχθές στη Λευκωσία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το τραγικό αυτό γεγονός υπενθυμίζει με τον πλέον επώδυνο τρόπο πως η έμφυλη βία παραμένει μια σκληρή πραγματικότητα, η οποία απαιτεί συνεχή εγρήγορση και συλλογική δράση. Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών προϋποθέτει διαρκή ενημέρωση, επαγρύπνηση, έγκαιρη παρέμβαση και συστηματική προσπάθεια για πρόληψη και εξάλειψη του φαινομένου.

Η καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και η αποδόμηση των σχέσεων εξουσίας, που δημιουργούν και συντηρούν τη βία, αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για μια κοινωνία όπου η ισότητα των φύλων, η ελευθερία, η ασφάλεια και ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας διασφαλίζονται για όλες και όλους.

Η έμφυλη βία δεν είναι ιδιωτική υπόθεση. Είναι ένα φαινόμενο που μας αφορά όλους και όλες, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων παραμένει προσηλωμένο στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, χωρίς βία και διακρίσεις. Με συνέπεια και αποφασιστικότητα, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, την ενδυνάμωση των γυναικών και την καλλιέργεια κουλτούρας έμφυλης ισότητας.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE